kamala harris
Bitcoin

Bitcoin koers 2% omlaag: Harris wint debat van Trump

Kamala Harris en Donald Trump stonden gisteren voor het eerst tegenover elkaar voor een debat. Eerstgenoemde deed dat beter, want de kans dat Trump de verkiezingen wint is op Polymarket met 3% gedaald. Ook Bitcoin had daar last van. De Bitcoin koers dook omlaag en staat momenteel op 56.268 dollar.

Trump en Harris gaan nek aan nek

Het debat tussen Harris en Trump was primair gefocust op de plannen die beide presidenten hebben voor de economie, het recht op abortus, immigratie en buitenland-beleid. De kans dat Trump de verkiezingen wint dook op Polymarket met 3 procentpunten omlaag naar 49%, waardoor ze nu voor het eerst nek aan nek gaan.

Tijdens het debat wist Harris zich sterk te houden, terwijl Trump op momenten geagiteerd overkwam en enkele keren valse claims maakte.

Een overwinning van Harris kan weleens problematisch worden voor Bitcoin. Dat zagen we nu eigenlijk al aan de koersactie. Maar de democraten staan tot nu toe niet bekend als een partij die enorm pro-Bitcoin zijn.

Onder de administratie van Biden zat crypto ook voornamelijk in de problemen. Al was er voor Bitcoin zelf in principe niet zoveel aan de hand. Behalve dat de mining-industrie veel werd tegengewerkt met lastige belastingen.

Aan de andere kant heeft Trump ook hele mooie beloftes gedaan over Bitcoin, waardoor het voor de digitale munt niet goed zou zijn als hij verliest.

Bitcoin koers van $90.000 bij overwinning Trump

In een notitie aan cliënten van 9 september schrijven de analisten van Bernstein dat de Bitcoin koers naar 90.000 dollar kan stijgen als Trump op 5 november verkozen wordt.

Als hij wordt verkozen, dan belooft Trump alvast om een einde te maken aan Biden’s “oorlog tegen crypto”. Daarbij wil hij de Bitcoin die de Amerikaanse overheid momenteel bezit aanhouden.

Daarmee zou er een Strategic Bitcoin Reserve ontstaan, een soort reservepot van Bitcoin bij de Amerikaanse overheid en dat is in theorie natuurlijk bullish voor de digitale munt. Mocht Harris winnen, dan komt dat er allemaal niet van en moeten we het doen met de huidige situatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’