Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Bitcoin ATM-bedrijf zou profiteren van crypto-scam via kiosken zonder vergunning

Een Bitcoin (BTC)-technologiebedrijf en zijn leidinggevenden zijn aangeklaagd wegens vermeende exploitatie van crypto-kiosken zonder vergunning in de Amerikaanse staat Ohio. Het bedrijf zou baat hebben gehad bij slachtoffers van crypto-scams.

Gebrek aan bescherming

S&P Solutions, die opereerden als Bitcoin van Amerika, samen met 3 van zijn leidinggevenden, worden geconfronteerd met beschuldigingen van het witwassen van geld, samenzwering en andere misdaden die verband houden met de werking van meer dan 50 niet-vergunde crypto-kiosken in de staat.

De aanklacht was ingediend tegen het bedrijf, Sonny Meraban (eigenaar en oprichter), Reza Meraban (manager) en William Suriano (officier van justitie). Het trio werd vorige week gearresteerd en zoekbevelen werden uitgevoerd op hun woningen in Florida en Illinois.

Volgens de officier van justitie Andrew Rogalski, gebruikten oplichters, wetshandhavingsimonators en “Robocallers” het gebrek aan anti-witwasbescherming in de systemen van het bedrijf. Het doel was om fondsen over te dragen van de crypto-wallets van gebruikers.

Rogalski merkte tijdens een persconferentie op dat “deze geldautomaten klaar zijn voor oplichters”, eraan toevoegend:

De slachtoffers zijn vaak ouderen of kwetsbaren. Ze gaan specifiek naar Bitcoin van Amerikaanse geldautomaten en nemen geld dat ze hebben opgenomen van hun spaarrekeningen of 401K’s.

Ondertussen zou het bedrijf naar verluidt overdrachtskosten van 20% hebben gestolen.

Geldautomaten zijn in beslag genomen

De aanklacht beschuldigt het bedrijf ook ervan te kunnen opereren vanwege “schriftelijke verkeerde voorstelling van zaken met betrekking tot de aard van hun bedrijf aan overheidsinstanties”. Hierdoor konden ze meerdere kiosken opzetten zonder een geldoverdrachtslicentie die normaliter nodig is, aldus een rapport van 3 maart van Law360.

Autoriteiten hebben vorige week 52 Bitcoin-geldautomaten in beslag genomen. Het bedrijf heeft er echter meer in Ohio en andere staten. Bitcoin of America verdiende $3,5 miljoen aan winst uit contanten deposito’s bij deze onwettige kiosken in 2021, zei Rogalski.

Ambtenaren zijn van mening dat het bedrijf sinds 2018 de wettelijke waarborgen en financiële nalevingsvereisten exploiteert en ontwijkt. Het onderzoek naar het bedrijf en zijn leidinggevenden werd naar verluidt geleid door de Secret Service’s Cyber Fraud and Money Laundering Task Force.

In oktober waarschuwde het Miami Field Office van de FBI al dat crypto-geldautomaten een populair voertuig werden voor oplichters.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken