Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin begon week redelijk, gaan we verder omhoog?

Bitcoin begon sterk aan de dinsdag en schoot weer boven de 30.000 dollar uit. Uiteindelijk bleef de rally echter haken op 30.300 dollar. Daarmee herstelde de grootste munt van de markt echter wel van de dip van maandag, die de koers tot 29.100 dollar bracht.

Volgens Dessislava Aubert van Kaiko is de huidige rally “macro-gedreven” en hangt het vervolgens van de opleving af van de veelbesproken “liquiditeit” in de markt.

De liquiditeit

De rally begon eigenlijk met de Federal Reserve die tijdens de voorzichtige bankencrisis begon met het uitdelen van nood-liquiditeit aan banken die in de problemen zaten. “Wat dat betreft speelt liquiditeit hier dus een grote rol”, aldus Aubert.

“We zien ook dat de markt op dit moment al flinke renteverlagingen verewacht in het nieuwe jaar. Wat dat betreft is er een hoop onzekerheid of dat het geval zal zijn. Uiteindelijk hangt het allemaal af van het monetair beleid van de Verenigde Staten.

Ethereum slaagde er voor de tweede keer in drie dagen in om boven de 2.100 dollar uit te klimmen. Inmiddels hangt de koers daar weer net onder. De echter verkoopgolf na de Shanghai-upgrade is in ieder geval uitgebleven voor het protocol. Wat natuurlijk een positieve ontwikkeling is.

Onduidelijkheid heerst

Op het moment van schrijven is het weer de onduidelijkheid die heerst. Voor nu is de verwachting dat de Federal Reserve wederom met een renteverhoging van 0,25 procent komt tijdens de volgende rentevergadering van 3 mei 2023.

Het is nog maar de vraag in hoeverre het dan nog lukt om een recessie te vermijden. Aan alle kanten beginnen we te merken dat de wereldeconomie het lastig heeft met de hogere rentes.

Natuurlijk in de vorm van de voorzichtige bankencrisis van maart 2023, maar ook de vastgoedmarkt begint aardig vast te lopen op dit moment. Zeker commercieel vastgoed zit, ook als gevolg van de pandemie, een beetje in de problemen.

Wat dat betreft kan 2023 weleens het jaar van de nieuwe recessie worden en dan moeten we nog maar zien hoe Bitcoin zich weet te houden in dat klimaat. Meestal presteren risico-assets niet goed tijdens een recessie.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen