Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin behoudt $60.000 – dit is waarom dat belangrijk is

Als we Marcel Pechman van Cointelegraph mogen geloven, dan is het uiterst belangrijk dat Bitcoin erin slaagt om de koers van 60.000 dollar te bewaken. Volgens de analist zorgden solide data van de Amerikaanse arbeidsmarkt en sterke ETF-stromen ervoor dat de Bitcoin koers nog steeds boven dat niveau staat.

Bitcoin moet boven dit niveau uitstijgen

Met het behouden van de 60.000 dollar is Bitcoin er nog niet. Bitcoin-analist en investeerder Decode gelooft namelijk dat de Bitcoin koers boven het 200-daagse bewegende gemiddelde moet breken. Zeker op het moment dat we de maand augustus afsluiten.

Lukt dat niet? Dan is het volgens hem lastig om de bullmarkt te hervatten.

Wat betekent dat voor de Bitcoin koers? Op dit moment moet Bitcoin om dat te bereiken op het niveau van 63.000 dollar of hoger de maand augustus afsluiten.

Dat lijkt wellicht een lastige klus, maar in principe valt dat allemaal wel mee. We zitten immers niet heel ver van die koers verwijderd en Bitcoin kan in korte tijd hele gekke dingen doen.

Decode is echter niet mega optimistisch. “Het lijkt erop dat Bitcoin voor nu het momentum kwijt is, […] so, augustus – september lijkt vooralsnog een voortzetting van het saaie momentum te veroorzaken. Maar ik ben bullish over Q4 en ben klaar om verrast te owrden.

Geen bullish katalysator voor Bitcoin

“In essentie blijven investeerders bullish voor de iets langere termijn, maar de meesten zien geen onmiddellijke katalysator om het gat tussen Bitcoin en de traditionele markten te sluiten.

Investeerders verwachten dat de Federal Open Market Committee (FOMC) de rentes verlaagt tijdens de volgende vergadering op 18 september. Sommige economen voorzien zelfs een renteverlaging van 0,50%, wat een behoorlijk agressieve verlaging zou zijn en wat positief is voor de risico-markten”, aldus Marcel Pechman.

Vooralsnog blijft Bitcoin echter een beetje achterlopen op traditionele financiële assets. Zo handelt de S&P 500 momenteel 1% onder zijn all-time high en zelfs goud, door velen gezien als de meest betrouwbare store of value ter wereld, bereikte op 20 augustus zijn hoogste koers ooit.

Bitcoin daarentegen handelt behoorlijk ver van zijn all-time high vandaan op dit moment. Of daar nog verandering in kan komen in 2024? Dat gaan we de komende periode zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten