Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Bitcoin beleggers blijven massaal bijkopen terwijl koers $60.000 herovert

De Bitcoin (BTC) koers is na enkele dagen terug van weggeweest boven de grens van $60.000. Gisteren heeft Bitcoin een reuzesprong gemaakt voorbij het psychologische level, wat het marktsentiment een flinke boost heeft gegeven. 

Achter de schermen lijken ook steeds meer signalen te wijzen op hernieuwd vertrouwen onder investeerders. Zo meldt crypto-analysebedrijf Glassnode dat de neiging van investeerders om hun munten vast te houden nu sterker is dan hun druk om te verkopen

Onzekere Bitcoin koers

Bitcoin heeft de laatste tijd veel tegenwind gehad. Zo werd de markt een tijdje geleden overspoeld met een enorme lading onzekerheid en angst dat de Verenigde Staten afstevent op een recessie, na teleurstellende arbeidsmarktcijfers. Vorige week maandag werd de Japanse aandelenbeurs hierdoor geteisterd door een historische crash, waar Bitcoin op zijn beurt weer de dupe van werd met een daling van 20%.

Vorige week is de Bitcoin koers in rap tempo hersteld van zijn bloedbad tot een piek van $62.500 die donderdagnacht werd bereikt. In het weekend zakte Bitcoin iets terug, en op zondag werd de week met een tegenvaller afgesloten toen Bitcoin weer onderuit ging tot onder de $59.000.

De bulls wisten zich sterk te houden boven de $58.000 en hebben gisteren de koers weer terug omhoog geduwd tot voorbij de $60.000 en zelfs $61.000.

Maar BTC-investeerders blijven bijkopen

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd behoorlijk volatiel geweest, maar dit heeft BTC-houders er niet van weerhouden om hun posities uit te breiden.

In een nieuwe nieuwsbrief meldt Glassnode dat er een ‘’trend begint te ontstaan waarin de voorkeur voor HODLing toeneemt’’.

Glassnode wijst allereerst op de zogenaamde Accumulation Trend Score. Dit is een on-chain metriek die laat zien hoe groot de spelers zijn die actief Bitcoin aan het verzamelen zijn en hoeveel ze in de afgelopen maand hebben gekocht of verkocht. De indicator heeft zijn hoogste waarde van 1,0 bereikt, wat aangeeft dat grote spelers momenteel veel Bitcoins aan het accumuleren zijn.

Daarnaast hebben ook langetermijnhouders, oftewel de wallets met Bitcoins die ouder zijn dan 155 dagen (vijf maanden), de afgelopen maanden flink geaccumuleerd. In slechts drie maanden tijd hebben zij maar liefst 374.000 Bitcoins toegevoegd aan hun gezamenlijke BTC-voorraad. Dit markeert een belangrijke trendverschuiving, aangezien deze overtuigde bezitters tussen eind 2023 en maart van dit jaar juist massaal aan het verkopen waren, toen de Bitcoin koers sterk steeg. In die periode verkochten zij maar liefst 945.000 Bitcoins.

De verhoogde accumulatie wijst op een groeiend vertrouwen onder investeerders dat BTC binnenkort zijn maandenlange consolidatie zal inruilen voor een nieuwe bullmarkt.

Ontvang €50 bonus en maak kans op een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijg je een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt