BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin-beleggers verkopen massaal: $4 miljard in slechts twee dagen

De recente prijszwakte van Bitcoin (BTC) heeft duidelijk onrust veroorzaakt onder speculanten. Deze nervositeit werd benadrukt door een ongekende verkoopdruk, de hoogste sinds de ineenstorting van Terra LUNA, wat wijst op groeiende onzekerheid in de markt.

Enorme verkoopgolf en onzekerheid in Bitcoin Markt

Volgens de nieuwste on-chain gegevens hebben Bitcoin-speculanten massaal verkocht toen de prijs van BTC richting de $40.000 daalde. Deze paniekreactie onderstreept de huidige onzekerheid onder beleggers.

Recente gegevens van Glassnode, een toonaangevend on-chain analysebedrijf, onthullen dat kortetermijnhouders (STH’s) op 12 december een opmerkelijke hoeveelheid Bitcoin (BTC) hebben verkocht, met een totaal van meer dan $2 miljard.

Grootste eendaagse prijsdaling van Bitcoin in 2023

De verkoopgolf volgende op een grote koersval. Deze week werd Bitcoin geconfronteerd met zijn grootste eendaagse prijsdaling in het jaar 2023. Op een zeker moment bedroeg deze daling maar liefst 8,1%.

In reactie op deze ontwikkelingen hebben veel investeerders besloten hun investeringen in Bitcoin terug te schroeven. Deze trend wijst op groeiende twijfels en onzekerheden met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen op de cryptomarkt. Het recente gedrag van investeerders stuurt een duidelijk signaal uit over de heersende sentimenten en verwachtingen binnen de cryptocurrency-sector, wat mogelijk wijst op een veranderende houding ten opzichte van risico en rendement in deze volatiele markt.

Recordverkoop door kortetermijnhouders van Bitcoin

Uit de onthullingen van Glassnode, een vooraanstaand on-chain analysebedrijf, blijkt dat kortetermijnhouders (STH’s) – personen die hun Bitcoin (BTC) 155 dagen of minder in bezit hebben – een aanzienlijke verkoopactiviteit vertoonden. Op 11 december stuurden deze houders munten ter waarde van $1,93 miljard naar beurzen, gevolgd door een nog grotere transactie van $2,08 miljard de volgende dag.

De laatste keer dat er een vergelijkbare eendaagse verkoop van meer dan $2 miljard werd geregistreerd, was in juni 2022. Dit was een directe reactie op de ondergang van het blockchainbedrijf Celsius.

Signalen van verzadiging onder kortetermijnhouders van Bitcoin

Recente on-chain analyses van Glassnode hebben meerdere indicatoren aan het licht gebracht die erop wijzen dat kortetermijnhouders (STH’s) mogelijk hun interesse in de aanhoudende bullmarkt aan het verliezen zijn. Dit kan wijzen op een mogelijke verandering in hun investeringsstrategie.

Het nemen van winst rond de recente 19-maanden hoogtepunten van Bitcoin, dichtbij de $45.000, wordt door onderzoekers als “belangrijk” beschouwd. Dit zou kunnen duiden op een potentiële verzadiging van de vraag en mogelijk een begin van marktuitputting.

In hun laatste wekelijkse nieuwsbrief “The Week On-Chain,” uitgebracht op 12 december, benadrukken de onderzoekers dat, ondanks een sterke start in 2023, deze specifieke rally opmerkelijke weerstand heeft ondervonden. On-chain gegevens suggereren dat kortetermijnhouders een cruciale rol spelen in deze marktdynamiek.

Conclusie

De recente gebeurtenissen in de Bitcoin-markt hebben een periode van grote onzekerheid en verkoopdruk onthuld, de hoogste sinds de ineenstorting van Terra LUNA. Speculanten en kortetermijnhouders hebben massaal Bitcoin verkocht bij een prijscorrectie richting $40.000, wat resulteerde in een recordverkoop van meer dan $4 miljard in slechts twee dagen.

Deze bewegingen markeren de grootste eendaagse prijsdaling van Bitcoin in 2023 en duiden op groeiende twijfels en onzekerheden bij investeerders over de toekomst van de cryptomarkt. On-chain indicatoren suggereren dat kortetermijnhouders hun interesse in de bullmarkt kunnen verliezen, mogelijk als gevolg van winstnemingen en marktverzadiging. Dit alles wijst op een veranderende houding ten opzichte van risico en rendement in de volatiele cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 20 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano