Bitcoin

Bitcoin bereikt $17.300 – voor het eerst sinds januari 2018

De prijs van de Bitcoin is vandaag flink gestegen. BTC is nu minder dan $3.000 verwijderd van zijn hoogste punt ooit.


Nieuwe recordhoogtes voor de Bitcoin

De prijs van de Bitcoin is vandaag omhooggeschoten tot $17.300. Dit prijsniveau is sinds januari 2018 niet meer gezien. In de afgelopen 24 uur is de koers met meer dan 5 procent gestegen.

De koers is de afgelopen maanden continu blijven stijgen, van $10.000 begin september tot zijn huidige waarde van boven de $17.000. Dit is een totale stijging van meer dan 70%.

De crypto valuta heeft nu 112 dagen op rij doorgebracht boven de $10.000. Dit is de langste periode in de geschiedenis. Op 5 november bereikte het de 100 dagen. Naast dit gegeven is het zo dat dit de zevende week op rij zal worden dat BTC een groene candle zal drukken. Dit toont de geweldige prijsprestatie van de digitale munt.

Verder zien we dat het volume van de Bitcoin de afgelopen dagen, ondanks de prijsstijging, stabiel is gebleven, tussen $23 miljard en $32 miljard.

De marktkapitalisatie van de Bitcoin gaat ook richting een nieuw record. Onderzoeker Larry Cermak schat dat de prijs slechts een koersstijging van $200 nodig heeft om zijn hoogste marktkapitalisatie ooit te behalen.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Waarom gaat de prijs van de Bitcoin omhoog?

Een belangrijke factor voor de prijsstijging is het feit dat steeds meer grote bedrijven in Bitcoin zijn gaan investeren. Denk bijvoorbeeld aan MicroStrategy, Grayscale en Square.

Daarnaast hebben bekende investeerders en miljardairs zich de afgelopen maanden positief uitgelaten over de Bitcoin. Zo vertelde Wall Street legende Paul Tudor Jones dat hij BTC had gekocht als afdekking tegen inflatie.

Tot slot wordt het effect Bitcoin halving steeds vaker aangehaald als bullish factor. Eerder zei analist Tim Draper al dat de prijsstijging veroorzaakt door de halving vaak ongeveer 6 maanden na het evenement plaatsvindt. Dat lijkt nu inderdaad te gebeuren.

 

Bitcoin nieuws

Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin
Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?
Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC