inflatie
Bitcoin

Bitcoin Bereikt Nieuwe Recordhoogtes in Argentinië, Nigeria en Turkije

Bitcoin heeft in diverse landen met hoge inflatie nieuwe recordhoogtes bereikt. Van 23 tot 24 oktober bereikte de prijs van Bitcoin een recordwaarde wanneer omgerekend in de Argentijnse peso, Nigeriaanse naira, Turkse lira, Laotiaanse kip en het Egyptische pond.

Dat de Bitcoin koers in deze landen tot een All Time High is gestegen is te danken aan een combinatie van factoren: enerzijds is de Bitcoin koers met 16% gestegen, maar een significant deel van deze piek kan ook worden toegeschreven aan de sterke devaluatie van diverse valuta’s.

Inflatieproblemen Wereldwijd

Het Internationaal Monetair Fonds meldt dat Venezuela te maken heeft met een torenhoog jaarlijks inflatiepercentage van 360%. Ter vergelijking: de Argentijnse peso en de Turkse lira ervaren inflaties van respectievelijk 122% en 51%.

Bitcoin kopen tegen inflatie

Crypto-experts beschouwen digitale assets zoals Bitcoin al lang als een verdediging tegen extreme inflatie. Nigeria, Turkije en Argentinië staan op de tweede, twaalfde en vijftiende plaats wat betreft cryptocurrency adoptie wereldwijd, volgens een rapport van Chainalysis van september.

Regeringsbeleid vs. Crypto-adoptie

Terwijl de adoptie van cryptocurrency in landen als Nigeria, Turkije en Argentinië toeneemt, blijft de relatie tussen de regeringen van deze landen en de crypto-industrie complex:

  • Nigeria heeft recentelijk een draai gemaakt in hun houding ten opzichte van crypto. Na een aanvankelijk verbod in 2021, toonde het land eind 2022 een positievere houding door cryptocurrencies te erkennen als een vorm van investeringskapitaal.
  • Turkije vertoont een sterke interesse in crypto, maar legde in 2021 een verbod op het gebruik ervan voor betalingen. Desondanks is het land bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale munt voor de Turkse lira.
  • In Argentinië zou de aanhoudende inflatiecrisis een wending kunnen krijgen door de komende presidentsverkiezingen. Terwijl kandidaat Javier Milei pleit voor de adoptie van de Amerikaanse dollar, wil zijn tegenstander, Sergi Massa, een eigen digitale munt voor Argentinië introduceren als oplossing voor de inflatiecrisis.

Deze beleidsverschillen en -ontwikkelingen tonen aan hoe divers de benadering van verschillende landen kan zijn, zelfs wanneer de populariteit van cryptocurrencies binnen hun grenzen groeit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December