Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin bereikt opnieuw $60.000: ‘Deze keer is het anders,’ zegt analist

Voor het eerst in 14 dagen heeft Bitcoin (BTC) de grens van $60.000 weer doorbroken. Dit gebeurde op 13 september, tijdens een maand die doorgaans als bearish wordt beschouwd voor de cryptomarkt.

Sinds 30 augustus was deze prijs niet meer bereikt, maar het huidige herstel lijkt uniek volgens verschillende analisten, mede door de toenemende interesse van institutionele beleggers.

‘Deze keer is anders’

Crypto-analist Rajat Soni benadrukte in een post op X (voorheen Twitter) dat de huidige situatie anders is dan eerdere keren. “Deze keer is anders,” schreef Soni op 13 september. Hij verklaarde dat Bitcoin de afgelopen zes maanden boven de $50.000 is gebleven en een stabiele consolidatie vertoont.

Volgens Soni lag de laatste keer dat Bitcoin boven de $50.000 stond, in 2021. Toen werd de interesse voornamelijk gedreven door retailbeleggers, wat leidde tot meer volatiele prijsschommelingen. “Particuliere beleggers handelen vaak emotioneel, wat resulteert in korte termijn kopen en verkopen,” aldus Soni.

Dit keer ziet Soni een duidelijke verschuiving. “Institutionele beleggers zijn nu aanwezig en kopen gretig wat retailbeleggers willen verkopen,” waarschuwde hij zijn 96.900 volgers. “Wie nu verkoopt, moet voorbereid zijn om later veel meer te betalen om dezelfde hoeveelheid Bitcoin terug te krijgen.”

Op dit moment wordt Bitcoin rond de $60.000 verhandeld, een stijging van 4,25% sinds 12 september, aldus CoinMarketCap.

September anders dan verwacht

Ondanks de gebruikelijke neerwaartse trend in september, lijkt Bitcoin dit jaar sterk te presteren. In de afgelopen zeven dagen is de waarde van de cryptomunt met 12,4% gestegen, wat de hoop vergroot dat Bitcoin dit keer in het groen zal afsluiten.

De Nederlandse cryptohandelaar Jelle suggereerde dat Bitcoin mogelijk afwijkt van de gebruikelijke zwakke prestaties in september. “Bitcoin ligt op schema om deze maand positief af te sluiten,” schreef Jelle. Hij gaf aan dat Bitcoin in de afgelopen 11 jaar slechts drie keer eerder met winst de maand september afsloot: in 2015, 2016 en 2023.

Dominantie van Bitcoin stijgt

Volgens gegevens van CoinGlass is september historisch gezien de slechtste maand voor Bitcoin, met een gemiddeld verlies van 4,49% over de afgelopen 11 jaar. Ondanks dit negatieve patroon, toont Bitcoin dit jaar tekenen van een doorbraak.

Op 14 september wees Benjamin Cowen, oprichter van Into The Cryptoverse, erop dat dit de “hoogste dagelijkse afsluiting was voor BTC-dominantie in deze cyclus.” Momenteel ligt de marktdominantie van Bitcoin op 57,8%, volgens gegevens van TradingView.

Will Clemente, medeoprichter van Reflexivity Research, merkte op dat er “enkele vroege signalen van leven zichtbaar zijn in de technische indicatoren voor BTC.” Hij kijkt uit naar een terugwinning van de 200-daagse moving average (200dma), wat zou kunnen leiden tot een opleving in altcoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom