Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin bereikt recordkoers in Japan, Argentinië en de Filipijnen

Voor het eerst in de geschiedenis is de Bitcoin koers boven de 111 miljoen Japanse yen gekomen, terwijl de digitale munt ook een record bereikte in de Argentijnse en Filipijnse peso. Over de afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers met 5,70% geklommen, waarmee de digitale munt binnenkomt op een koers van 70.946 dollar.

Bijna een nieuwe all-time high

De all-time high in de Amerikaanse dollar staat op 73.800 dollar voor Bitcoin. Wat dat betreft heeft de digitale munt nog even te stijgen. Opvallend is dus wel dat Bitcoin ten opzichte van enkele andere fiatmunten al een niet hoogterecord bereikte.

Het koersrecord in euros ligt op 67.400 euro en de huidige eurokoers op 65.350 euro. Wat dat betreft komt ook die all-time high in de buurt voor de digitale munt.

Nu moeten we natuurlijk niet te vroeg juichen, want we zijn er nog zeker niet. De euforie is alweer groot na deze stijging, maar we zitten nog niet eens op de all-time high van twee maanden geleden.

Wel in sommige andere munten, maar het draait uiteindelijk vooral om de Amerikaanse dollar.

Koersrecord in Argentinië

In Argentinië is op dit moment dus al sprake van een nieuw koersrecord in de lokale peso. Je krijgt voor één Bitcoin nu 63,8 miljoen Argentijnse pesos, wat lichtelijk hoger is dan de recordkoers in midden-maart.

Het Zuid-Amerikaanse land vecht natuurlijk al jaren tegen de inflatie, die momenteel ook op 290% ligt. Dat zijn getallen die wij ons niet kunnen voorstellen, maar dan kun je als bevolking echt bijna niet meer rondkomen natuurlijk.

Dat zijn momenten dat je echt moet gaan besparen op je boodschappen en heel creatief moet zijn om te kunnen overleven.

Andere landen waar Bitcoin richting een all-time high gaat zijn Groot-Brittanië, Australië, Canada, Chili, Colombia, Egypte, Noorwegen, India, Zuid-Korea, Taiwan en Turkije.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen