Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
“Veel landen op het continent worstelen met hoge inflatiecijfers en fiatmunten die waarde verliezen, waardoor het voor mensen een uitdaging is om te sparen en vermogen op te bouwen”, aldus het Bitcoin-bedrijf Strike in een blogpost.
Vanaf heden is de dienstverlening van Strike ook beschikbaar op het Afrikaanse continent. In Gabon, Ivoorkust, Malawi, Nigeria, Zuid-Afrika, Uganda en Zambia moet het mensen helpen om zichzelf te beschermen tegen de inflatie van hun nationale fiatmunten.
Strike is een mobiele betaalapplicatie die is ontwikkeld door het in Chicago gevestigde Zap. Je kunt de app vergelijken met het Amerikaanse Cash App of Venmo. Het grote verschil is dat Strike gebruikmaakt van het Lightning Network van Bitcoin om geld te versturen en ontvangen.
Het bedrijf begon in Amerika en El Salvador, maar kondigde vorig jaar zijn uitbreiding naar meer dan 65 nieuwe landen aan. De nieuwe markten bevatten niet alleen Afrika, maar ook Latijns-Amerika, Azië en de Caribische eilanden.
Strike Africa maakt het voor gebruikers mogelijk om Bitcoin en Tether (USDT) te kopen en verkopen. Het wordt voor Afrikanen mogelijk om dit te doen met hun lokale fiatmunten. Dankzij het Lightning Network van Bitcoin is het mogelijk om hele snelle en goedkope transacties te faciliteren.
In door inflatie geplaagde landen is duidelijk zichtbaar dat stablecoins als Tether, maar ook Bitcoin steeds meer in populariteit winnen.
Vanuit onze Westerse ivoren toren is het soms lastig om te begrijpen waarom Bitcoin en zelfs stablecoins redding kunnen bieden aan miljarden mensen.
Wij hebben echter de luxe dat onze lokale fiatmunten relatief stabiel zijn, al is daar het afgelopen jaar natuurlijk ook wel een beetje verandering ingekomen met de gigantische inflatiegolf.
De situatie in landen als Nigeria is echter heel anders. Zie bijvoorbeeld de bovenstaande tweet van Alex Gladstein van de Human Rights Foundation, die claimt dat de voedselprijzen in Nigeria zijn verdubbeld.
Dat zijn ontwikkelingen die wij ons niet voor kunnen stellen. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre Bitcoin daar op dit moment nog redding kan bieden. Als mensen niet eens genoeg geld hebben om rijst te kopen, wat moeten ze dan met Bitcoin.
Om die reden lijkt Strike ook met USDT te gaan werken, om mensen iets meer stabiliteit te bieden. Bitcoin is meer een munt die je kunt gebruiken om spaargeld veilig weg te zetten, niet een valuta die geschikt is voor je dagelijkse betalingen.
Zeker niet als de volatiliteit in potentie betekent dat je morgen niet voldoende geld hebt om eten te kopen.
Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.
Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!
Bitcoin koers naar $500.000? Bitwise CIO en Strike CEO voorspellen explosieve groei door Amerikaanse strategische reserve en schaarste van BTC.
Lees waarom Ki Young Ju waarschuwt voor risico’s die MicroStrategy zou kunnen lopen met hun enorme Bitcoin-verzameling van $46 miljard.
Gisteren was een geweldige dag voor BlackRock’s Bitcoin ETF met $741 miljoen aan instroom. Ontdek hoe de andere Bitcoin en Ethereum fondsen het deden.
Institutionele beleggers laten Bitcoin van beurzen verdwijnen. Ontdek waarom dit een positieve ontwikkeling is in de markt en hoe dit wijst op vertrouwen in de waarde op de lange termijn.
Crypto-analist voorspelt explosieve groei voor XRP: koers kan stijgen tot $35 in 2025, gesteund door technische analyses en markttrends.
XRP koers herstelt na volatiliteit. Analisten en ChatGPT voorspellen groei in 2025, met mogelijke nieuwe all-time highs en bullish vooruitzichten.