wall street
Bitcoin

Bitcoin bijna op een all-time high versus de S&P 500

Bitcoin staat op het punt om de spotlights weer op zich te. vestigen. Als de digitale munt nog iets verder weet te klimmen, dan komt Bitcoin op een all-time high ten opzichte van de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex.

Bitcoin loopt achter

We zagen Bitcoin in maart 2024 al een nieuwe all-time high maken. Maar ten opzichte van de equal weight S&P 500 aandelenindex is de digitale munt daar nog niet in geslaagd. De all-time high van 2021 staat nog altijd in de boeken.

Dat is een belangrijke, omdat Bitcoin daarmee kan laten zien dat het nog altijd de baas is. Als investeerders het idee krijgen dat er meer rendement te behalen valt met aandelen, dan kan het minder aantrekkelijk zijn om kapitaal te stallen in Bitcoin.

Cubic Analytics laat met de bovenstaande grafiek zien dat Bitcoin momenteel is uitgebroken boven het dalende trendkanaal, wat mogelijk tot nieuwe koersrecords kan leiden ten opzichte van de equal weight S&P 500.

Dat is de S&P 500 waar alle aandelen even zwaar worden meegewogen. In deze index krijgen de Apple’s en Nvidia’s van de wereld dus geen zwaardere weging, ondanks dat ze een veel grotere market cap hebben dan andere bedrijven in de index.

Op weg naar de blauwe zone

“Om duidelijk te zijn, die blauwe zone is nog steeds een potentiële weerstand, maar het is ook een koerstarget”, aldus Caleb Franzen van Cubic Analytics over de bovenstaande grafiek.

Franzen is niet alleen bullish vanwege de potentiële uitbraak ten opzichte van de S&P 500, maar ook vanwege de onderstaande grafiek.

We zien hier de Williams%R Oscillator, een tool om de kracht van een trend te meten over meerdere tijdsframes. In dit geval suggereert de 120-daagse versie van de indicator dat Bitcoin nog meer te stijgen heeft.

“Zoals we kunnen zien is dit signaal zowel zeldzaam als heel effectief”, zo concludeert Caleb Franzen.

Net als in juli 2024 zagen we in januari 2024 en oktober 2023 bodems voor deze indicator. Destijds resulteerde dat in stijgingen van 48% en 123% voor Bitcoin.

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin in 2024 nog indrukwekkende nieuwe all-time highs neerzetten of blijft het bij de koersstijgingen die we de afgelopen weken zagen en gaan we opnieuw corrigeren?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers flirt met $70.000: komt er een uitbraak aan?
ECB waarschuwt: Zonder Bitcoin loop je risico om armer te worden
Bitcoin ETF’s zien een indrukwekkende instroom van $2 miljard – Beste week sinds maart
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk