Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar

Bitcoin blijft extreem dominant op de markt en wist afgelopen weekend zelfs zijn hoogste marktaandeel in drie jaar tijd te bereiken. De dominantie van Bitcoin wist op 13 april een piek van 56,5% te bereiken. Dat was natuurlijk allemaal het gevolg van de aanval van Iran op Israël, waar vooral altcoins last van hadden.

Bitcoin domineert de markt

Hoewel Bitcoin de markt domineert in 2024, zijn er onder altcoins ook wel een paar winnaars aan te wijzen. De absolute winnaar onder de altcoins is Dogecoin, de grootste memecoin. Die is met ruim 77% gestegen dit jaar. Andere uitschieters zijn Shiba Inu, Stacks, BNB van Binance, Mantle en Render.

Bitcoin zelf is van $44.100 naar $66.000 gestegen, een stijging van 54%. Veel experts wijten dit aan de constante stroom institutioneel geld die in Bitcoin ETFs wordt geïnvesteerd. Sinds januari is er al meer dan $12 miljard ingepompt door rijke investeerders.

Door de goede prestaties van Bitcoin dit jaar is het marktaandeel dus naar het hoogste niveau in drie jaar tijd gestegen. In 2020-2021 had Bitcoin nog een dominantie van meer dan 60%. Het wordt interessant om te zien of we die percentages tijdens deze bullrun weer terugkrijgen.

Sycamore voorspelt nieuwe dalingen voor Bitcoin

Analist Tony Sycamore van IG Market verwacht dat Bitcoin voor de vierde week op rij gaat dalen. De reden? Volgens Sycamore begint het macro-economische plaatje er steeds slechter uit te zien voor Bitcoin. In ieder geval op de korte termijn.

De inflatie blijft een probleem in de Verenigde Staten en daardoor kunnen we waarschijnlijk fluiten naar renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Toch blijft Sycamore optimistisch over de langere termijn. Hij voorspelt dat Bitcoin in de komende maanden naar zo’n $80.000 kan stijgen, mits de prijs boven de belangrijke steunzone van $60.000-$58.000 blijft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017