Bitcoin Nieuws

Bitcoin blijft stabiel rond de koers van 16.900 dollar

Het lijkt de afgelopen dagen wel alsof de Bitcoin koers in de stabiele zijligging is gelegd. Na het omvallen van FTX was er grote paniek, maar inmiddels is die totaal verdwenen en is de volatiliteit naar een dieptepunt gezakt. De kerstdagen waren qua koers in ieder geval even rustig en dat kwam voor een groot deel van de gemeenschap waarschijnlijk niet slecht uit.

Een jaar van onzekerheid

Als we 2022 moeten omschrijven in één woord, dan zou het waarschijnlijk iets als onzekerheid zijn. De torenhoge inflatie die we wereldwijd zagen, de gigantische renteverhogingen van centrale banken als reactie daarop en de ellende op de financiële markten die dat tot gevolg had. Het was een giftige cocktail die waarschijnlijk velen de kop heeft gekost. In 2021 had iedereen nog de hoop op een Bitcoin koers van 100.000 dollar, maar die hoop is dit jaar redelijk snel vervlogen.

We begonnen het jaar al met een serie van koersdalingen, om vervolgens in mei na de implosie van het Terra protocol echt in de ellende te verzakken. Het omvallen van Terra in combinatie met de renteverhogingen van de centrale banken, zorgden voor een duistere mix die uiteindelijk veel partijen het loodje liet leggen. Er zijn mensen die beweren dat Terra ook de dominosteen is geweest die heeft geleid tot het omvallen van FTX.

Geen volatiliteit meer?

Als het aan Edward Moya van Oanda ligt, dan zal Bitcoin in 2022 waarschijnlijk weinig vuurwerk meer laten zien. “Het lijkt erop dat Bitcoin een thuis heeft gevonden tussen de 16.000 en 17.000 dollar”, zo schrijft Moya in een email aan zijn lezers. Tussen kerst en oud & nieuw gebeurt er vaak relatief weinig en is iedereen een beetje in de vakantiemodus. Aan de andere kant is het met die lage liquiditeit mogelijk om grote koersbewegingen te veroorzaken en zien we volatiliteit vaak op de momenten dat niemand het verwacht.

Uiteindelijk is dat ook weer het mooie van Bitcoin en de crypto-wereld. De onverwachtse bewegingen en de gigantische volatiliteit maken dat er altijd wat te beleven valt in dit wereldje. Ondertussen blijven de ontwikkelaars langzaam doorbouwen en wordt onder andere het Lightning Network klaargemaakt voor massaal gebruik. De koers mag dan flinke tikken gehad hebben, maar Bitcoin zelf is nog volop in leven.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden