Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin boven de 36.000 dollar: ‘ETF nog niet ingeprijsd’

De Bitcoin koers is tijdens de Aziatische handelsuren boven de 36.000 dollar uitgeschoten en staat op het moment van schrijven op ongeveer 36.500 dollar. Volgens Matt Hougan, de CIO van Bitwise, is de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten echter nog steeds niet volledig in de prijs verwerkt.

Bitcoin is de afgelopen maand met 30 procent gestegen en vanaf het begin van 2023 met ongeveer 120 procent, maar volgens Hougan staan ons nog veel grotere stijgingen te wachten.

ETF nog niet ingeprijsd

“De ETF is nog niet ingeprijsd, omdat de mensen die deze ETF gaan kopen zich er nog niet bewust van zijn dat hij gaat komen of heel waarschijnlijk op de markt komt; de meeste adviseurs, die het natuurlijke publiek zijn voor deze ETF, verwachten het felbegeerde beleggingsproduct pas in 2025 of later”, zo stelt Hougan.

“Als de mensen die deze ETF gaan kopen niet denken dat hij binnen nu en twee maanden wordt goedgekeurd, dan zie ik niet in hoe de komst van de Spot Bitcoin ETFs al in de prijs verwerkt zit”, zo gaat hij verder.

Naast zijn bullish sentiment over de komst van een Spot Bitcoin ETF in Amerika, zal de lancering van dit beleggingsproduct volgens Hougan ook een significante rol spelen in het openen van de crypto-markt voor een grotere groep van investeerders; met name de beleggingsadviseurs die een substantiële portie van het Amerikaanse vermogen beheren.

Volgens Hougan kan 80 procent van de Amerikaanse markt momenteel nog geen Bitcoin kopen, omdat zij een ETF nodig hebben om toegang tot de markt te krijgen.

Een heel nieuw publiek voor Bitcoin

Zo zou met de komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten dus een compleet nieuw publiek toegang krijgen tot de digitale munt.

Hougan vergelijkt deze ontwikkeling met de komst van Spot goud ETFs in 2004. “Er komt een geheel nieuw publiek voor Bitcoin“, zo stelt Hougan in zijn optimistische relaas over de lancering van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

“De goedkeuring van de Spot ETF voor goud veroorzaakte acht of negen achtereenvolgende jaren van stijgingen voor de goudkoers, wat de langste periode van stijgingen in de moderne geschiedenis vormt sinds de creatie van de Amerikaanse dollar”, aldus Hougan.

Als we voor Bitcoin iets vergelijkbaars te zien krijgen, dan kunnen er weleens hele mooie dingen gebeuren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13