Bitcoin Breekt uit! Ook Ethereum en Ripple (XRP) STIJGEN

De langverwachte uitbraak is daar. Bitcoin breekt uit de veel benoemde ‘ascending triangle’ en schiet omhoog. Ook belangrijke altcoins volgen het goede voorbeeld.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) breekt uit ascending triangle

De afgelopen dagen hebben we het veel gehad over de ascending triangle. BTC volgde dit patroon op de voet en onze analist Nick vertelde al dat het vaak een bullish signaal is. Meestal breekt de prijs naar boven uit als er zo’n ascending triangle wordt gevormd.

Vandaag zien we dat de uitbraak daar is en dat het inderdaad naar boven is. Dit is een heel goed teken en kan zelfs betekenen dat Bitcoin richting de $9950 dollar gaat stijgen.

 
Bitcoin uitbraak
Gele cirkel = Doorbraak Ascending Triangle

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8760 dollar. 24 uur geleden lag de BTC prijs nog rond de $8000 dollar. Dat betekent dat we de koers vandaag met zo’n 9.5 procent zien stijgen.

 

Ook Ethereum (ETH) ziet prijs stijgen

Ook Ethereum maakt vandaag een flinke prijsstijging mee. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token rond de $268,5 dollar. 1 dag geleden lag de prijs nog rond de $250 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 7,8 procent is gestegen.

In de onderstaande grafiek zien we dat ook ETH een ascending triangle heeft gevormd. Wij noemen het zelf een dubbele ascending triangle. Te zien is dat de eerste driehoek naar boven is doorbroken (1). Dit betekent dat Ethereum door kan stijgen richting de $278 dollar. Als ook deze wordt doorbroken (2) dan lijkt de weg vrij voor een prijsniveau van $320 dollar.

 
ethereum uitbraak


Ripple (XRP) prijs stijgt +7,5%

Tot slot beschrijven we het koersverloop van Ripple’s XRP. Ook Ripple profiteert mee met de prijsuitbraak. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,411 dollar. Gisteren lag de XRP prijs nog rond de $0,383 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 7,5 procent is gestegen.

 
ripple xrp uitbraak

In onze prijsanalyse schreven we dat XRP het lastig heeft om een koers boven de $0,40 dollar vast te houden. Nu het deze grens weer heeft doorbroken zou het een teken van sterkte zijn als deze voor langere tijd wordt vastgehouden. Het zou een nog beter teken zijn als XRP tot boven de $0,46 dollar weerstand weet te stijgen. Dan zou de munt namelijk door kunnen stijgen richting de $0,55 dollar.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken