Newsbit

crypto prijsanalyse

Prijsanalyse 24 Mei: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

crypto prijsanalyse

Na een correctie hebben we de Bitcoin koers weer zien opklimmen tot boven de $8000 dollar. De grafiek laat een duidelijk bullish signaal zien, namelijk een ascending triangle. Gaat Bitcoin stijgen richting de $10.000 of zakt de munt terug?


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Verschillende analisten zijn het eens. De Bitcoin koers zou na een kleine terugval weer flink gaan stijgen. De prijs zal waarschijnlijk een prijsniveau van net onder de $10.000 bereiken. De reden hiervoor is de positieve ontwikkeling in de cryptomarkt. Beleggers hebben weer vertrouwen gekregen in digitale valuta. Daarnaast is de aanhoudende handelsoorlog tussen China en Amerika een belangrijke katalysator. Bitcoin is een veilige investering, zoals het in het verleden ook heeft gedaan tijdens de crisis in Griekenland.

Ook de opkomende institutionele geldstroom is een goed teken. Bitcoin noteert recordvolumes op beurzen en dat betekent dat grote bedrijven geïnteresseerd zijn in de munt.

De grote bedrijven zijn niet alleen geïnteresseerd in het kopen van cryptomunten. Er is ook steeds meer interesse om digitale valuta te implementeren in de bedrijven. Zo is Facebook bezig met het ontwikkelen van een eigen cryptomunt, de mobiele provider AT&T gaat crypto betalingen accepteren en ook Telegram is bezig met een eigen blockchain netwerk.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 24 mei

Zoals eerder gemeld bevindt Bitcoin zich nog steeds in een positieve trend. De BTC grafiek vormt een ‘ascending triangle’ (stijgende driehoek) en dat is een goed teken. Analist Nick zegt hierover het volgende: “Een ascending triangle is een bullish patoorn die meestal naar boven uitbreekt.”

Als we de onderstaande grafiek bekijken dan is te zien dat er een weerstand ligt rond de $8210 dollar en de $8400 dollar. Als deze weerstand doorbroken wordt dan kunnen we spreken van een uitbraak uit de ascending triangle. Een uitbraak uit deze driehoek kan wel eens een koersstijging richting de $10.000 dollar inluiden.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als BTC naar onder uitbreekt. Dit zou namelijk betekenen dat de munt terug kan zakken tot richting de $7000 dollar en later tot $5900 dollar.

 
Bitcoin prijsanalyse 24 mei

Een uitbraak uit de driehoek kan nog een aantal dagen duren. Maar als er een uitbraak komt zal dit naar aller waarschijnlijkheid een goede indicatie geven voor een langer durende trend.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 24 mei

Ook Ethereum vormt eenzelfde ascending triangle. Als we de onderstaande grafiek bekijken dan is te zien dat er rond de $265 dollar een weerstand ligt en rond de $281 dollar. Als deze punten doorbroken worden dan kan ETH door stijgen tot $320 dollar.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als ETH aan de onderkant van de driehoek uitbreekt. De munt zal dan kunnen dalen tot $220 dollar en later tot $185 dollar. Vooralsnog lijkt de weg naar boven de meest waarschijnlijke.

 
Ethereum prijsanalyse 24 mei


Ripple (XRP) prijsanalyse 24 mei

Ripple heeft het zwaar om haar koers boven de $0,40 dollar te houden. Dit toont aan dat investeerders hun XRP tokens verkopen op hogere niveau’s. De munt lijkt wel een stevig ondersteuningspunt te hebben gevonden rond de $0,37 dollar. Echter, als XRP niet snel de $0,46 dollar weerstand overstijgt zal dit een momentum verlies kunnen betekenen.

Een koersdaling tot onder de $0,37 zou kunnen betekenen dat de XRP prijs daalt tot de 0,33 dollar ondersteuning. Aan de andere kant is het een goed teken als de $0,46 dollar wel wordt doorbroken. De munt zou dan door kunnen stijgen tot $0,55 dollar.

 
Ripple prijsanalyse 24 mei


Litecoin (LTC) prijsanalyse 24 mei

De Litecoin koers heeft de afgelopen dagen lang rond de belangrijke $91 dollar grens gelegen. Vandaag, 24 mei, hebben we LTC hier doorheen zien breken en dat is een goed teken. De munt zal nu opnieuw proberen door de $107 dollar te breken. Als dat lukt kan de Litecoin prijs stijgen tot richting de $155 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als de prijs tot onder de ondersteuningszone van $84 dollar zakt. De LTC prijs zou dan kunnen dalen tot $74 dollar en later tot $70 dollar.

 
Litecoin prijsanalyse 24 mei


Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 24 mei

Bitcoin Cash (BCH) heeft het lastig met het doorbreken van de $450 dollar weerstand. Op 21 mei is de $450 dollar voor de derde keer in korte tijd afgewezen. Dit betekent dat dit prijsniveau waarschijnlijk zeer lastig te doorbreken is. Echter, als dit niveau doorbroken wordt kan de munt door stijgen tot richting de $600 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als BCH tot onder de $355 dollar zakt. De koers zou dan verder kunnen dalen tot $280 dollar.

 
Bitcoin cash prijsanalyse 24 mei


Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top