Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin (BTC) nadert laatste weerstand voor $15k

Bitcoin wordt geconfronteerd met zijn laatste weerstandszone totdat de bullmarkt echt van start gaat. Kan BTC in één keer de belangrijke weerstand van $12.000 doorbreken?


Bitcoin nadert weerstand van $12k

BTC heeft het moeilijk om de weerstandszone tussen de $11.800 en $12.000 te doorbreken. Ondanks dat zilver en goud de laatste tijd enorm goed presteren weet Bitcoin zich hier niet aan op te trekken en de weerstandszone te doorbreken.

BTC nadert laatste weerstandszone – Bron Tradingview

Op de bovenstaande grafiek zien we de belangrijke weerstandszone van $11.800 – $12.000. Deze zone is enorm belangrijk, aangezien dit het laatste niveau is die doorbroken moet worden om richting de $14k-$15k te stijgen. De doorbraak van de $12k zal een enorme FOMO run kunnen veroorzaken waardoor de tweede bull run daadwerkelijk van start gaat.


Wat kunnen we verwachten?

De kans is groot dat de Bitcoin prijs een tijdje consolideert vlak onder de $12k. Dit zien we vaker als een cryptomunt zo’n belangrijke weerstand wil doorbreken. Meestal test het dan het niveau een aantal keren voordat het uiteindelijk doorbreekt.

De ondersteuning en weerstandszones zijn dus belangrijk om in de gaten te houden. Als 1 van de zones doorbroken wordt zal er volatiliteit optreden. Als de Bitcoin prijs de weerstandszones doorbreekt is een prijsstijging richting de $15.000 waarschijnlijk. Echter, als het tegenovergestelde gebeurd en de ondersteuningszone wordt verloren is een daling naar $10.700 een logische volgende stap.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?