Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024

De populaire analist Altcoin Sherpa denkt dat de Bitcoin bullmarkt nog niet voorbij is en voorspelt voor het vierde kwartaal van 2024 een koers van 100.000 dollar. Ondanks dat ziet hij ook een paar overtuigende bearish-scenario’s voor de digitale munt. Als gevolg daarvan zou Bitcoin vanaf hier met 35 procent kunnen dalen, voordat we daarna naar het niveau van 100.000 dollar opstijgen.

Is het voorbij? Ik denk van niet

“Is het voorbij? Ik denk van niet. Maar ik denk dat dit soort prijsactie leidt tot grotere neerwaartse trends en terugvallen. Zelfs als Bitcoin naar 40.000 tot 50.000 dollar gaat is de situatie op de hogere tijdsframes bullish.

Maar als we een beweging naar 50.000 dollar zien, dan zou dat (waarschijnlijk) resulteren in een gewelddadige beweging die de markt vernietigd en altcoins met 50 procent laat dalen. We zijn er nog niet, maar hebben misschien nog meer correcties nodig.

Ik zie een scenario voor me waarin Bitcoin naar 40.000 tot 50.000 dollar zakt, iedereen uit de markt gedrukt wordt, we een paar maanden zijwaarts handelen en vervolgens met een giga-kaars naar de 100.000 dollar schieten in Q4 2024″, aldus een optimistische Altcoin Sherpa.

Op het moment van schrijven flirt Bitcoin met de koers van 63.000 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur op een stijging van 2,73 procent. Daarmee lijken de bulls voorzichtig een bodem te bouwen rond deze koersen.

Belangrijke week in aantocht

Volgende week belooft in ieder geval een belangrijke te worden voor Bitcoin. Dan staat er namelijk weer belangrijke inflatiedata op het programma vanuit Amerika. De eerste drie maanden van 2024 zorgde een stijgende inflatie in Amerika voor druk op de Bitcoin koers.

Een hogere inflatie betekent namelijk dat de Amerikaanse centrale bank nog niet in de positie is om de rentes te verlagen. Zeker niet omdat ook de Amerikaanse economie tot op heden nog sterk bleef presteren.

Zodoende is het belangrijk dat de inflatiedata van volgende week laat zien dat de prijsstijgingen afnemen en we richting de gewenste inflatie van 2,0 procent op jaarbasis zakken.

Lukt dat? Dan kunnen we mogelijk een koersopleving verwachten van Bitcoin. Vallen de cijfers opnieuw tegen? Dan kan het weleens pijn gaan doen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?