Altcoin

Bitcoin Cash (BCH) ziet 5 uur geen nieuwe blokken

De blockchain van Bitcoin Cash (BCH) heeft voor een periode van 5 uur geen nieuw blok gezien. Echter, vanwege het lage volume, is de achterstand in transacties snel en zonder problemen verholpen. De blockchain ziet momenteel weer een normale activiteit.


Gegevens blockchain

De blockchain-verkenner Blockchair, stelt gebruikers in staat om gegevens te vinden over diverse blockchains. Hieruit bleek dat het bloknummer 620025 op de BCH-blockchain op 30 januari om 2:14 werd gemined. Het volgende bloknummer, nummer 620026, werd vervolgens om 07:33 op 30 januari gemined. Dit betekent dat er ruim 5 uur geen nieuw blok gemined is. In totaal omvatte het blok 1.590 transacties. Dit is relatief laag, aangezien een gemiddeld Bitcoin (BTC)-blok ongeveer 2.000 transacties omvat. Deze transacties konden vrij snel worden uitgevoerd, waarna de normale activiteiten op de BCH-blockchain konden worden hervat.


Twitter-kanaal Whale Panda

Volgens Twitteraar Whale Panda, een cryptocurrency enthousiast, wordt de blockchain van BCH erg weinig gebruikt. Zo zou er na 5.5 uur slechts 2,3 MB gevuld zijn in de blockchain. Dit komt uit op ongeveer 6.950 transacties, over ruim 5 uur.


Reden nog onduidelijk

Waarom bovenstaande precies is gebeurt, is nog onduidelijk. Er gebeuren wel eens vaker incidenten op de blockchain. Zo werd eerder deze week op de BTC-blockchain een oud blok uit de hoofd-blockchain geduwd. Dit zorgde ervoor dat ongeveer $3 dubbel werd besteed. Een hack lijkt hier onlogisch, vanwege het lage dubbel besteedde bedrag. Hiermee is BCH niet het enige netwerk wat dergelijke incidenten ziet gebeuren.