Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Cash en Ethereum Classic prijzen vliegen omhoog

Dogecoin heeft vandaag een bizarre prijsstijging laten zien, maar ook Ethereum Classic en Bitcoin Cash boeken vandaag geweldige winsten.


ETC en BTC presteren geweldig

Bitcoin en Ethereum zijn natuurlijk de twee grootste cryptocurrencies ter wereld en als gevolg daarvan krijgen ze veruit de meeste aandacht van de reguliere media, institutionele beleggers en particuliere beleggers. Dat betekent echter niet dat de hardforks van beide tokens langzaam aan verdwijnen.

De twee forks, genaamd Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC) presteren deze week namelijk enorm goed. Gegevens van TradingView laten zien dat de prijs van Bitcoin Cash in twee weken tijd met maar liefst 125% is gestegen. De Ethereum Classic koers steeg in 2 weken tijd zelfs van $13,30 naar een nieuwe ATH van $46,53, wat een koersstijging van 250% inhoudt.

Sindsdien zijn de prijzen ietwat terug gezakt maar zoals we in de onderstaande grafiek zien, houden beide tokens een procentuele winst van meer dan 100% over.

Procentuele koersstijging BCH en ETC – Bron: Tradingview

Over Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is ontstaan uit onenigheid in de Bitcoin-community rond de schaalbaarheid van de Bitcoin-blockchain. Voorstanders van Bitcoin Cash wouden graag de blokgrootte vergroten, maar daar was niet iedereen het mee eens. Als gevolg van het meningsverschil splitste een deel van de community zich af en ‘splitste’ Bitcoin zich en werd BCH gecreëerd.

Bitcoin Cash is nu een peer-to-peer elektronisch geldsysteem dat kan worden gebruikt voor snelle betalingen over de hele wereld met lage kosten, gebruikersprivacy en een hoge transactiecapaciteit.

Het huidige opwaartse momentum voor Bitcoin Cash begon begin april toe te nemen toen de cryptocurrency-markt als geheel meer aandacht kreeg van de reguliere media en financiële markten. Eén theorie suggereert dat nieuwe investeerders op zoek gaan naar oudere grote munten die nu op een vrij lage prijs staan ten opzichte van Ethereum en Bitcoin, die nu duur lijken voor crypto investeerders.

BCH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Over Ethereum Classic

Ethererum Classic ontstond in 2016 als het resultaat van een hard fork binnen de Ethereum-community. Dit gebeurde na de hack van een populair platform genaamd The DAO. Aanvankelijk was de DAO een vroege gedecentraliseerde autonome organisatie die bedoeld was om op te treden als een door investeerders aangestuurd durfkapitaalbedrijf.

ETC is eigenlijk de oorspronkelijke legacy-chain van het Ethereum-netwerk dat geen corrigerende maatregelen heeft genomen om het door de hack verloren geld terug te vorderen als een manier om het ethos van finaliteit te behouden.

Terwijl ETH de algemeen aanvaarde versie van het netwerk is geworden, is ETC zijn eigen weg gegaan en krijgt het nu dus opnieuw aandacht van de crypto community. De hashrate van het Ethereum Classic-netwerk is de afgelopen 6 maanden gestaag gestegen, naast de stijgende prijs, waardoor het netwerk aantrekkelijker werd voor geïnteresseerde miners.

ETC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Naarmate meer steeds meer oude investeerders de cryptomarkt opnieuw betreden, zullen ook steeds meer mensen op zoek gaan naar goede deals voor bekende projecten. Bitcoin Cash en Ethereum Classic kunnen hiervan profiteren en een verdere prijsgroei meemaken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten