Altcoin

Bitcoin Cash hashrate gedaald na halving

Direct na de BCH halving zagen we dat de hash rate van de munt een flinke klap heeft moeten opvangen. Ook is de block generatie aanzienlijk vertraagd.


Hash rate na halving

Er werd al voorspeld dat sommige miners Bitcoin Cash zouden verlaten na de halving. Ze kunnen dan overstappen op meer winstgevende munten zoals Bitcoin. De beloningen van BCH zijn namelijk eerder gehalveerd van 12,5 naar 6,25 BCH. Echter, omdat de hash rate elke dag op en neer gaat, is er nog ruimte voor interpretatie.

Fork.lol toonde een daling van 60% in de BCH hash-rate van 4,36 EH/s tot 1,6 EH/s. Op coinwarz daalde de hashrate van 3.9944 EH/s naar 2.4595 EH/s. Echter liet de grafiek van Bitcoin.com op de eerste dag een lichte stijging tot 3,5 EH/s zien.

In een rapport dat op 1 april werd gepubliceerd, zei Arcane Research dat er een reëel risico bestaat dat de hash rate halveert. Het zijn namelijk “volatiele dagen in de halving en de nasleep van het evenement”.

Velen in de cryptowereld merkten ook snel een vertraging tussen de blocks op. Het BitMEX researchteam merkte op hun Twitter account op dat de tijd tussen block 630.000 en 630.001 ongeveer twee uur was. Meestal duurt het maar tien minuten om een BCH block te genereren.

In de 15 uur daarna zijn er 53 blocks gedolven, hier was de tijd tussen generatie teruggebracht tot 10-20 minuten.


Bears of bulls voor Bitcoin Cash na de halving?

Er is niks geks gebeurd met de Bitcoin Cash prijs. En hoewel sommigen zich alleen op de prijs concentreren, zijn velen bezorgd over wat er met de hash rate zal gebeuren. Sommige BCH miners zullen de munt misschien verlaten om betere winsten te behalen door BTC te minen. Bitcoin Cash miners hebben in het verleden bewezen dat ze bereid zijn groot kapitaal te verliezen om de prijs hoog te houden. Dit deden ze ook in de ‘hashoorlog’ van 2018.

Een ‘Blockchain voorstander’ op Reddit vatte het samen als: “het enige dat BCH op dit moment overeind houdt, is crypto socialisme en irrationele miners.” De volgende BCH halving zal plaatsvinden in 2024.