Bitcoin

BCH en BSV halving dwingt miners naar Bitcoin

Dankzij de lage Bitcoin prijs zullen steeds meer BTC miners hun apparaten uitzetten. Echter, de aankomende Bitcoin Cash en Bitcoin SV halvings zullen voor meer onrust zorgen.


Coin Metrics verwacht overgave patroon

In de laatste editie van het State of the Network-rapport, die op 31 maart werd gepubliceerd, zei Coin Metrics dat steeds meer Bitcoin miners stoppen met het minen van BTC tokens. Volgens het rapport gaat het nog een stuk erger worden voordat meer miners weer beginnen met het vergaren van de tokens.

De Bitcoin prijs is in de afgelopen twee weken met meer dan 70% hersteld. Dit gebeurde nadat de koers een dieptepunt had bereikt van $3.700. Toch is de prijs nog niet genoeg hersteld om voor alle miners winstgevend te zijn.

Dit is terug te zien in de recente daling van de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin. Deze is met bijna 16% gedaald, wat de grootste negatieve beweging is sinds 2011. Voordat de mining sector herstelt, komt er eerst nog meer pijn. Het rapport vatte samen:

“We verwachten dat miners een cyclus volgen van lagere winstmarges, meer tokens verkopen en op een gegeven moment overstappen naar meer efficiënte mining apparatuur. Zodra deze cyclus is voltooid, moet de miningindustrie terugkeren naar een gezondere staat die toekomstige prijsverhogingen ondersteunt.”

Bitcoin Cash en Bitcoin SV gaan halving tegemoet

Op de korte termijn zullen turbulente tijden zijn voor crypto miners. Volgende maand ondergaan hard forks BCH en BSV een halving van de blokbeloning. Hierdoor wordt het aantal munten dat aan miners wordt toegekend met 50% verminderd.

De halving van de ‘echte’ Bitcoin zal pas half mei plaatsvinden. Dit gaat het aanbod voor miners halveren van 12,5 Bitcoins naar 6,25 Bitcoins.

Het verschil in tijd geeft een periode van een maand waarin miners meer hash-kracht naar Bitcoin zullen sturen. Dat dit gaat gebeuren is bijna zeker omdat de blokbeloning in die tijd hoger zullen zijn. Het rapport voegt toe :

“Wanneer Bitcoin Cash en Bitcoin SV hun blokbeloningen halveren, zou dit miners moeten dwingen om nog meer hash-kracht op Bitcoin te richten. Aangezien het nog ongeveer een maand langer een 12,5 native unit block-beloning zal hebben, in plaats van 6,25. Daarom moeten we moeilijkheid verhogingen verwachten voor Bitcoin, die de winstmarges voor alle miners verder zullen drukken.”

Het is dus wachten op de impact van de grote verschuiving.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?