Bitcoin ATM / Geldautomaat
Bitcoin Cash nieuws

Bitcoin Cash introduceert CashTokens

Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin en deze altcoin onderging op 15 mei een gigantische upgrade. Dankzij deze upgrade is het mogelijk voor ontwikkelaars om tokens te creëren met dezelfde eigenschappen als Bitcoin Cash. De tokens leven onder de naam CashTokens en kunnen door iedereen op het netwerk worden uitgegeven en ontwikkeld.

Volgens Bitcoin Cash ontwikkelaar Jason Dreyzehner is de introductie van CashTokens een “stuk gereedschap om de financiële inclusie uit te breiden.”

Verschillende toepassingen

Met deze nieuwe vorm van tokens zijn tal van toepassingen te verzinnen volgens Dreyzehner. Wat dacht je bijvoorbeeld van stablecoins, grondstoffen, cadeaukaarten en zelfs tickets voor evenementen. Op het eerste gezicht zijn de mogelijkheden met de nieuwe tokenstandaard eindeloos.

Het idee zelf lijkt een beetje op Bitcoin Ordinals waarop met de BRC-20 tokenstandaard nu ook tokens ontwikkeld kunnen worden voor de Bitcoin blockchain. Die toepassing is mateloos populair en dat lijkt Bitcoin Cash nu te willen kopiëren.

Verder maakt deze technologie volgens Dreyzehner verschillende dingen mogelijk op de blockchain van Bitcoin Cash. Wat dacht je bijvoorbeeld van decentrale beursplatformen, digitale kluizen en bruggen naar andere blockchains.

Als reactie op het nieuws steeg de koers van Bitcoin Cash aanvankelijk van 114 naar 120 dollar, maar inmiddels is de koers alweer teruggevallen naar 116 dollar en was de opleving dus van korte duur.

Memecoins op Bitcoin Cash?

De timing van de upgrade is overigens zeker niet opvallend. We hebben het net al even aangesneden, maar vanaf 21 januari 2023 was het ook al mogelijk om tokens op de Bitcoin blockchain te publiceren, lanceren en aan het grote publiek te verkopen.

Bitcoin Cash gaat die ontwikkeling nu achterna en lijkt vooral te hopen dat memecoins als PEPE nu ook hun weg vinden naar hun blockchain. De totale market cap van altcoins op Bitcoin is nu al gestegen tot 487 miljoen dollar.

Dat stelt in het grote plaatje van de gehele markt nog niet zoveel voor, maar voor zo’n kort tijdsbestek is het zeker indrukwekkend te noemen. Volgens brc-20.io zijn er op dit moment al meer dan 24.000 tokens in omloop op de Bitcoin blochain.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?