Bitcoin cash
Bitcoin Cash nieuws

Bitcoin Cash springt 10 procent omhoog in aanloop naar nieuwe hard fork

De Bitcoin Cash koers is in de afgelopen 24 uur met bijna 10 procent gestegen. Dat is het gevolg van het optimisme over de hard fork die voor mei van dit jaar op het programma staat. Bitcoin Cash is overigens niet Bitcoin, maar een project dat in 2017 begon als een afsplitsing van Bitcoin.

Wat is Bitcoin Cash?

De oprichters van Bitcoin Cash waren in 2017 van mening dat Bitcoin niet voldoende transacties kon verwerken om te functioneren als digitaal cashgeld. Om die reden besloten zij dat het een goed idee was om de blokken te vergroten. In grotere blokken passen natuurlijk meer transacties. Het enige nadeel is dat het hele netwerk dan ook die extra transacties moet downloaden en dat het in theorie langer duurt voordat de blokken binnen zijn.

Hoe groter de blokken, hoe groter de blockchain wordt. De huidige omvang van de Bitcoin blockchain is al ruim 447 GB. Officieel is de blokgrootte van Bitcoin 1 MB, terwijl die van Bitcoin Cash op 32 MB ligt. In theorie zou dat betekenen dat de Bitcoin Cash blockchain na verloop van tijd vele malen groter wordt dan die van Bitcoin.

Het probleem daarmee is dat het daarmee Jan Modaal onmogelijk wordt om een node te draaien en alle transacties te controleren. Je krijgt dan als het ware centralisatie, omdat de eisen voor het draaien van een node in het netwerk te groot zijn. Echt een succes is Bitcoin Cash overigens niet, want het handelt op een koers van 120,10 dollar per stuk.

Smart contracts naar Bitcoin Cash

De ontwikkelaars van Bitcoin Cash spelen nu met de plannen om extra beveiliging en privacy naar het netwerk te brengen. Dit willen ze doen met de introductie van zogenaamde CashTokens, die het ook mogelijk moeten maken om decentrale applicaties te draaien op het netwerk. Andere voorgestelde veranderingen zijn het verkleinen van transacties, zodat ze sneller verwerkt worden, en de introductie van smart contracts.

Mechanism Capital oprichter Andrew Kang zegt op Twitter dat deze fundamentele verbeteringen, in combinatie met de algemene bodemvorming in de grafiek het project klaarmaken voor een behoorlijke stijging de komende weken. Overigens moeten we dat allemaal nog maar zien, want de afgelopen jaren legt Bitcoin Cash het op de lange termijn altijd af tegen Bitcoin.

Altcoin nieuws

Creatie van 2,52 miljoen altcoins is desastreus voor crypto
Zo wil Toncoin 500 miljoen gebruikers aantrekken
Binance integreert USDT op Toncoin netwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Crypto analist legt uit: Dit is wanneer de Bitcoin koers weer gaat stijgen