Bitcoin Nieuws

Bitcoin CME futures voor het eerst sinds omvallen FTX met een premium

De paniek die volgde op de implosie van het FTX-imperium van Sam Bankman-Fried was gigantisch, maar lijkt nu langzaam naar de achtergrond te verdwijnen. Voor het eerst sinds het beursplatform omviel, handelen de Bitcoin futures met een looptijd van 3 maanden op de Chicago Mercantile Exchange met een premium.

Wat betekent dit?

Als de Bitcoin futures met een premium handelen, dan is dit vaak een teken van institutionele activiteit. Een premium betekent namelijk dat de prijzen van de futures hoger liggen dan de huidige koers op de spotmarkt. De spotmarkt is de markt waar je nu naartoe kunt om een Bitcoin te kopen. Futures kun je gebruiken om in de toekomst tegen een vaste koers Bitcoin te kopen. Je spreekt bijvoorbeeld nu af om over 3 maanden Bitcoin te kopen voor 18.000 dollar.

Dan moet de verkopende partij op dat moment voor 18.000 dollar een Bitcoin aan jou verkopen. Ook als de koers op dat moment in de toekomst 25.000 dollar is. Als je een gigantische koersstijging verwacht en momenteel het kapitaal niet hebt om Bitcoin te kopen, dan kunnen futures een handige manier zijn om alsnog in te stappen.

Markt draait om

Wat dat betreft lijkt het erop dat de markt langzaam omdraait. Midden-november, het omvallen van FTX, vielen de CME futures juist enorm naar beneden. Ze handelden met een gigantische korting op de spotkoers van Bitcoin. Ondanks die enorme interesse om Bitcoin te shorten, bleef de koers redelijk stabiel rond de 16.000 en 17.000 dollar. 

Arcane grafiek

Inmiddels is de koers opgeklommen tot 17.400 dollar en lijkt het optimisme voorzichtig terug te keren in de markt. Overigens geldt dit optimisme alleen voor de korte termijn futures contracten. Als we naar de langere termijn kijken, dus langer dan drie maanden, dan betaal je daarvoor nog altijd een lagere koers dan de huidige 17.400 dollar. Dat is over het algemeen weer geen goed teken voor de koers.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden