Bitcoin

Bitcoin crasht naar $11,2K na tegenvallende werkloosheidscijfers

De Bitcoin prijs is kort gecrasht naar $11.210. Dit gebeurde nadat er teleurstellende werkloosheidscijfers naar buiten werden gebracht. Door de teleurstellende banencijfers daalde de Amerikaanse aandelenmarkt. Hierdoor daalde de BTC prijs ook maar deze lijkt zich redelijk goed te herstellen.

BTC koers daalt tot $11.200 – Bron: Tradingview

De publicatie van de banen-gegevens zorgde er dus voor dat de Amerikaanse aandelenmarkt inzakte. Dit gebeurde ondanks dat de loonlijsten stegen met 1,763 miljoen, wat de wat de verwachtingen van Wall Street met 10,6% overtrof.

Ondanks de optimistische banen-gegevens zijn analisten blijkbaar bezorgd dat de arbeidsmarkt niet snel genoeg groeit. Sinds de pandemie in maart begon, hebben de VS nog steeds 13 miljoen werklozen.


De werkloosheidscijfers zijn zorgelijk

De Bitcoin koers lijkt, ondanks alle berichten, nog wel degelijk gecorreleerd aan de traditionele aandelenmarkt. En aangezien de aandelenmarkt sterk reageert op de werkloosheidsgegevens, volgt BTC vandaag de dalende trend van de aandelenmarkt.

Analisten ontvingen de nieuwe baangegevens sceptisch, rekening houdend met de abrupte toename van deeltijdwerkers. De econoom Kate Bahn van Washington Center for Equitable Growth vertelt dat veel toegevoegde banen niet perse positief hoeft te zijn:

“We hebben meer banen toegevoegd dan de meeste mensen hadden verwacht, maar de winst was eigenlijk onevenredig veel deeltijdwerkers. Voor mij betekent dat zelfs als werknemers terugkomen, het naar banen gaat die minder betalen, en gezinnen zullen slechter af zijn.”

De vacaturegegevens, die op papier positief leken, leidden er uiteindelijk toe dat de Amerikaanse aandelenmarkt zakte. De Dow Jones daalde lichtjes met 0,28%, na een kleine daling van 0,6% de dag ervoor.

Terwijl de Amerikaanse aandelenmarkt daalde, zagen grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum een flinke duik. Terwijl BTC daalde tot $11.219, daalde Ethereum tot ongeveer $371 op de grote exchanges.


Welke factoren kunnen invloed hebben op de Bitcoin prijs?

Op de korte termijn zijn er verschillende factoren en geopolitieke risico’s die van invloed kunnen zijn op de Bitcoin. Ten eerste verslechteren de betrekkingen tussen de VS en China vanwege het verbieden van WeChat en TikTok. Ten tweede zijn de gesprekken over een stimuleringsovereenkomst vertraagd.

De spanning tussen de twee superkrachten neemt toe nadat de Amerikaanse president Donald Trump uitvoerende bevelen heeft gegeven om WeChat en TikTok te verbieden. De kans op tegenmaatregelen van China neemt hierdoor toe, wat mogelijk van invloed kan zijn op aandelen, en dus op Bitcoin.

Rapporten zeggen ook dat de overeenkomst tot een nieuw stimuleringspakket ver weg is. Dit omdat Republikeinse en Democratische vertegenwoordigers het niet met elkaar eens waren. De Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin zei:

“Ik denk dat er veel zaken zijn waar we dicht bij een compromispositie over staan, maar ik denk dat er een handvol zeer grote problemen zijn waar we nog ver uit elkaar zitten. We zullen zien. Als de democraten bereid zijn een compromis te sluiten en iets te doen, denk ik dat we iets voor elkaar krijgen. “

De samenvloeiing van een vertraagde stimuleringsovereenkomst en de toenemende spanningen tussen de VS en China zouden op korte termijn druk kunnen uitoefenen op zowel aandelen als de Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving