Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht onder $30.000, maar accumulatie is gestart

Ondanks dat de Bitcoin prijs vandaag tot onder de $30.000 is gezakt, suggereren bepaalde gegevens dat whales Bitcoin blijven kopen.


Whales blijven Bitcoin kopen

Volgens een rapport van Glassnode, die gepubliceerd is op 19 juli, blijven de Bitcoin reserves van gecentraliseerde exchanges krimpen. De reservers van crypto exchanges zakken namelijk elke maand met 36.000 Bitcoins. Glassnode ziet de afnemende Bitcoin reserves op exchanges als een indicatie dat grote investeerders Bitcoins naar veilige cold storage verplaatsen.

Bitcoin reserves van exchanges dalen – Bron: Glassnode

Glassnode ziet ook een toename van het aantal ‘entiteiten’ dat sinds mei Bitcoin in bezit heeft. Van ongeveer 250.000 entiteiten tot bijna 300.000 vandaag. Glassnode beschrijft een entiteit als een uniek on-chain cluster van gekoppelde adressen.

Opvallend is dan vooral dat het aantal entiteiten dat Bitcoins verstuurd is gedaald van 150.000 naar 100.000. Dit terwijl het aantal entiteiten dat Bitcoins ontvangt juist is toegenomen met 20% van 190.000 tot 250.000. Er is dus duidelijk te zien dat deze adressen steeds meer Bitcoins verzamelen.


Extreme volatiliteit verwacht

Dat er steeds meer bedrijven en whales Bitcoins accumuleren is een teken van vertrouwen. Echter merkte Glassnode wel op dat het marktsentiment op dit moment enorm verdeeld is. Hierdoor verwachten de onderzoekers extreme volatiliteit.

Het zijn trouwens niet alleen rijke investeerders die Bitcoins verzamelen, ook miners zijn in accumulatiemodus. Dit ondanks de kosten die ze moesten maken in de nasleep van China’s hardhandige optreden. De statistiek voor de verandering van de netto positie van miners geeft aan dat er momenteel meer dan 3.300 Bitcoin per maand wordt geaccumuleerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven Dit is waarom het Bitcoin niet lukte om boven de 25.000 dollar te blijven
Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni Bitcoin gaat nieuwe week in met hoogste weeksluiting sinds juni

Newsbit Gisteren 11:50 u leestijd 1 – 2 min

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten