Bitcoin crash, Bitcoin daalt
Bitcoin

Bitcoin koers daalt, maar er is ook goed nieuws te melden

Hoewel de Bitcoin koers richting de 60.000 dollar daalt, zijn er bullish signalen te zien op de beurzen. Het aantal Bitcoin op de beurzen neemt namelijk af, wat wijst op minder verkoopdruk. Volgens gegevens van het on-chain analyseplatform CryptoQuant is er op 27 augustus sprake van een uitstroom van 45.000 Bitcoin.

Grote beurzen verliezen Bitcoin

Het lijkt erop dat de Bitcoin bulls even een adempauze nemen, maar achter de schermen zien we duidelijk “koop de dip”-gedrag. Volgens gegevens van CryptoQuant zou 27 augustus wel eens de op twee na grootste uitstroomdag van 2024 kunnen worden.

De huidige netto-uitstroom ligt net onder de 45.000 Bitcoin, waarmee we nog achterlopen op 5 juli en 16 juli. Destijds ging het om netto-uitstromen van 52.000 en 68.500 Bitcoin. In een blogpost over dit onderwerp schrijf Amr Taha er het volgende over: “Grote netto-uitstromen zijn over het algemeen een indicatie van bullish sentment.

Normaal gesproken suggereren ze namelijk dat investeerders hun Bitcoin weghalen bij de beurzen, om ze mogelijk voor te lange termijn aan te houden. Daarmee verkleint de potentie voor verkoopdruk op de markt”, aldus Taha.

De bovenstaande grafiek van CryptoQuant toont hoe significant de uitstromen van vandaag zijn. Daarbij hebben we natuurlijk nog een aantal dagen om er ook meteen de grootste dag van uitstromen van te maken.

2,6 miljoen Bitcoin bij de beurzen

Alles bij elkaar zouden de grote beurzen nu nog ongeveer 2,6 miljoen Bitcoin bezitten. Dat is 12,5% minder dan de ~3 miljoen Bitcoin die op 1 januari bij de beurzen aanwezig was.

In die zin is er sprake van een behoorlijk stevige dalende trend voor een statistiek die juist bij dalingen bullish is voor de Bitcoin koers. Dit is op zichzelf niet genoeg voor het hervatten van de bullrun, maar wel een vereiste voor het eventuele voortzetten van de stijgingen in Q4 2024.

Volgens Zen_Trades ziet het er momenteel grimmig uit voor Bitcoin. Terwijl we ongeveer 35% zijn gestegen ten opzichte van de dieptepunten van augustus, lukt het de bulls niet om ook maar in de buurt te komen van de daadwerkelijke all-time high.

Justin Bennett suggereert zelfs dat het mogelijk is voor Bitcoin om terug te keren naar het niveau van 53.000 dollar. Het niveau van 61.700 dollar ziet hij daarvoor als de “trigger” die ervoor kan zorgen dat Bitcoin terugzakt naar de groene zone in zijn grafiek.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Europese Centrale Bank verlaagt rente: Hoe reageert de Bitcoin koers?
Nieuwe All-Time High voor Bitcoin in zicht als dit gebeurt
Bitcoin ETF’s halen $39 miljoen op, terwijl koers blijft hangen op $58.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Waarom de grootste XRP-rally ooit op het punt staat te beginnen