Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin de grote baas onder rijke investeerders

Als we de nieuwe data van CoinShares mogen geloven, dan drijft Bitcoin momenteel de markt voor institutionele beleggingsproducten. Dit zijn manieren om in Bitcoin te beleggen die vooral gebouwd zijn voor grotere investeerders. In totaal beheren deze fondsen nu voor 53 miljard dollar aan kapitaal.

In totaal was er afgelopen week sprake van een instroom van 708 miljoen dollar.

Amerika is de baas

Van die 708 miljoen dollar stroomde er 703 miljoen dollar richting Amerika. De gigantische instroom van bijna 1 miljard dollar staat in schril contrast met de week van 22 januari, waarin er in totaal 499,7 miljoen dollar uit de markt stroomde.

Bitcoin was goed voor 99 procent van alle instromen gedurende de week van 29 januari. Dat is ergens ook niet vreemd, omdat alle andere munten nog geen Spot ETFs kennen.

In totaal stroomde er dit jaar al voor 1,5 miljard dollar aan kapitaal richting Bitcoin. De nummer twee op de lijst is Cardano met een instroom van 5 miljoen dollar over het jaar 2024.

Ethereum lijkt op dit moment de grote verliezer onder institutionele spelers met een uitstroom van 4 miljoen dollar. Dat geeft ook te denken over het mogelijk succes van de Spot Ethereum ETFs.

Grayscale de grote boosdoener

De instromen voor Bitcoin zouden waarschijnlijk groter zijn, ware het niet dat de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) een uitstroom van 926,7 miljoen dollar moest opschrijven.

Verder verkocht de ProShares Bitcoin Futures ETF ook nog eens voor 108,9 miljoen dollar aan assets afgelopen week. Dat zijn waarschijnlijk mensen die overstappen van de futures op de Spot Bitcoin ETFs.

Die verkopen werden echter meer dan geneutraliseerd door de iShares ETF van BlackRock en de Fidelity ETF, die voor een totaal van 1,6 miljard dollar aan Bitcoin inkochten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell