Bullish
Bitcoin

Bitcoin dichtbij bijzondere all-time high uit 2021

De open-interesse in Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) ligt ongeveer 200 miljoen onder de all-time high van 2021. Over de afgelopen 30 dagen is deze statistiek gestegen van 3,63 naar 5,20 miljard dollar, zo blijkt uit de data van Coinglass. De hype rondom Bitcoin begint hiermee echt weer op te bouwen, wat fantastisch is om te zien, maar ook betekent dat er mogelijk correcties op de loer liggen.

Open-interesse Bitcoin futures. Bron: Coinglass

All-time high van oktober 2021

De open-interesse voor Bitcoin futures piekte in oktober 2021 op vergelijkbare wijze. Destijds schoot deze statistiek van 1,46 naar 5,45 miljard dollar van 1 tot 21 oktober.

Die explosie in de open-interesse ging destijds gepaard met koersstijgingen van Bitcoin van 45.000 naar 66.000 dollar.

IG Australia analist Tony Sycamore vertelt aan Cointelegraph dat de stijging van deze statistiek betekent dat er veel nieuwe interesse is in Bitcoin, maar dat het niet per se iets zegt over de posities van deze handelaren.

Op 28 november was CME verplicht een rapport te delen met de Amerikaanse autoriteiten. Daaruit bleek dat veel “grote spelers” short zaten op Bitcoin.

Dat kan ook een reden zijn voor de extra grote koersexplosie van Bitcoin van de afgelopen dagen, het liquideren van een gigantische hoeveelheid shorts.

Dit gaat een eigen leven leiden

Sycamore denkt overigens ook dat de stijgingen van Bitcoin niet alleen maar te verklaren zijn vanuit de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs en de volgende halving.

“Ik denk dat er meer aan de hand is. Het is niet alleen maar de speculatie over de ETF of de halving meer. Dit gaat een eigen leven leiden”, aldus de analist.

Er zijn namelijk ook steeds meer analisten en handelaren die verwachten dat de Amerikaanse centrale bank op korte termijn de rentes zal verlagen. Ook dat lijkt momenteel bij te dragen aan het bullish sentiment op de markt.

Het is namelijk niet alleen Bitcoin dat momenteel schittert. Ook de traditionele financiële markten doen het in 2023 meer dan goed…

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk