Bitcoin

Bitcoin dichtbij laatste grote hindernis voor de $20k

De prijs van Bitcoin kan op korte termijn een (kleine) correctie verwachten, aangezien het vast lijkt te lopen op één laatste barrière voor het naar nieuwe recordhoogtes kan stijgen.

Hoewel de verkiezingen in de Verenigde Staten nog steeds onbeslist zijn, beleeft Bitcoin een grote stijging. De koers bereikte vandaag zelfs bijna de $16.000. Ook andere activaklassen deden het goed, zoals aandelenmarkt en de edelmetalen. Op de cryptomarkt is Ethereum ook begonnen te stijgen.


De laatste hindernis voor een nieuw record is nabij

De wekelijkse grafiek van de Bitcoin laat zien dat de munt zijn laatste hindernis voordat het een nieuw hoogtepunt kan behalen heeft bereikt. BTC heeft namelijk zijn peilen gericht op de weerstandszone tussen de $15.800 en $16.800.

De kans op een hele snelle doorbraak van dit niveau is niet groot, aangezien de prijs van Bitcoin de afgelopen weken al met meer dan 50% is gestegen.

Sommige indicatoren suggereren dat de rally misschien wel ‘iets te lang’ duurt. Daarom is het onwaarschijnlijk dat de BTC koers op de korte termijn nog eens een enorme prijsstijging mee zal maken. Met andere woorden, traders zullen waarschijnlijk snel winst nemen.

Echter, als het weerstandsgebied tussen de $15.800 en $16.800 doorbroken wordt is de kans groot dat de prijs in een mum van tijd richting de $20.000 zal stijgen.


Hebzucht ligt op de loer

De Fear and Greed Index laat momenteel een waarde zien van 90 punten. Dit wordt geclassificeerd als extreme hebzucht. Hiermee waarschuwt de index handelaren ervoor dat een correctie niet als een verrassing mag komen.

Fear and Greed index – Bron: Alternative.me

De laatste keer dat dit niveau werd bereikt, was in de zomer van 2019. Deze prijsstijging liep van $3.200 naar $13.800 en eindigde in een correctie van meer dan 50% in de volgende maanden.


Belangrijke niveaus voor de Bitcoin

De dagelijkse grafiek laat zien dat de Bitcoin prijs het weerstandsgebied rond de $16.000 nadert.

Het eerste ondersteuningsgebied ligt tussen $14.000 en $14.200, waar traders op korte termijn op moeten letten. De niveaus tussen de $12.800 – $13.100 zal een triggerpoint kunnen zijn voor potentiële buy-the-dip mogelijkheid in het geval van een correctie.

Al met al is het sentiment op dit punt zwaar bullish, met de prijs op meerjarige hoogtepunten en slechts één belangrijk weerstandsniveau dat overblijft op $16.000 voordat een nieuw record aller tijden in het spel komt.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Bitcoin koers duikt opnieuw omlaag door escalatie in het Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving