Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin tikt $16.000 aan

Bitcoin heeft vannacht zijn hoogste punt sinds 8 januari bereikt. De koers tikte even de $16.000 aan terwijl de FOMO in de markt steeds sterker begint te worden.


All time high is niet ver meer weg

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met meer dan 11% gestegen. Hierdoor bereikte BTC een prijs van $15.980, wat zijn hoogste niveau is in 33 maanden tijd.

Het $16K-niveau kan weerstand vormen, aangezien er begin januari 2018 twee wekelijkse sluitingen waren op $16.100. Het zou dus zeer bullish zijn als BTC deze week boven dit niveau zou weten te sluiten. Dan lijkt de $20.000 niet ver meer weg.

De grafiek patronen die we deze week zien doen denken aan eind november 2017 (de bull run). Toen steeg de BTC prijs in drie weken tijd van $7.000 naar $19.000.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de Bitcoin koers nu daadwerkelijk doordrukt richting de $17.000 en vervolgens $19.900. Het zou aan de andere kant ook aannemelijk zijn als traders spoedig hun winst zullen nemen.


Pain of the gain

De ‘Fear and Greed Index’ wordt momenteel naar de zone van ‘extreme hebzucht’ gebracht met 90 punten. De laatste keer dat het zo hoog was, was in juni 2019. Toen bereikte de index 92 punten. Dit gebeurde toen de prijs naar iets minder dan $14.000 steeg.

Ervaren investeerders zoals miljardair Mike Novogratz, raadden in een recente tweet af op emotie gebaseerde verkopen.

“Het moeilijkste wat je kunt doen in een bullmarkt, is blijven zitten. Mijn vriend Paul Jones noemt het de ‘pain of the gain’. We zitten in een BTC-bullmarkt. Het is jouw taak om op je handen te gaan zitten en je telefoon op slot te doen. “

De resultaten van de Amerikaanse verkiezingen waren mogelijk de katalysator voor de rally van deze week, nu Joe Biden zijn voorsprong op Donald Trump uitbreidt terwijl de telling bijna afgerond is. Op het moment van de pers leidde Biden met 264 tegen 214 in de race naar 270 met nog maar vijf staten te gaan.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten