Bitcoin

Bitcoin van $20k steeds realistischer nu uitslag verkiezingen nadert

De Amerikaanse presidentsverkiezingen staan op het punt om te eindigen nu de eindstemmen worden geteld. De peilingen suggereren dat Biden een klein voordeel heeft ten opzichte van Trump.

De Financiële markten hebben vaak de neiging om scherp te reageren in overeenstemming met de belangrijkste politieke gebeurtenissen in de hele wereld en de presidentsverkiezingen in de VS zijn beslist een gebeurtenis van groot belang.

Amerika speelt een cruciale rol op de internationale handelsmarkt. Zeker omdat de dollar de standaard handelsvaluta is. De uitkomst van de verkiezingen zou dus verstrekkende gevolgen hebben voor veel internationaal monetair beleid. De traditionele markten vertonen in deze tijden een aanzienlijk hogere volatiliteit.

Ook de Bitcoin koers wordt sterkt beïnvloed door de verkiezingen. Zo zal een nieuw stimulus programma goed nieuws zijn voor de digitale munt. Ook de onzekerheid op de markt kan in het voordeel zijn van BTC. Investeerders zien de munt namelijk steeds meer als ‘safe haven’ waardoor de koers in onzekere tijden stijgt.


Kan de Amerikaanse verkiezing de trigger zijn voor het behalen van de $20k?

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $15.300, wat een nieuw jaarlijks hoogtepunt is. Nu de $15.000 weerstand doorbroken is lijkt er weinig weerstand meer te zijn tot $20.000. Dit is waarom BTC grafiek er zeer bullish uitziet op dit moment.

BTC doorbreekt $15.000 weerstand – Bron: Tradingview

Hoewel er geen directe samenhang is tussen de prijs van de Bitcoin en het verkiezingsresultaat, reageert Bitcoin, net als elke andere activaklasse, op grote politieke gebeurtenissen. Dit zagen we bijvoorbeeld ook al, in kleinere mate, gebeuren tijdens de spanningen tussen de VS en Iran.


Het jaar van de Bitcoin

Tussen de afgelopen en huidige Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Bitcoin een bull run gekend in 2017, een bearmarkt in 2018 en consolidatie in 2019. Nu, in 2020, maakt Bitcoin zich op voor een nieuwe bull run waarvan velen denken dat die de piek van 2017 zal overtreffen.

2020 was gepland als het jaar van de Bitcoin. Dit omdat de BTC halving in mei van dit jaar plaatsvond en het aanbod van bitcoin per blok verminderde van 12,5 BTC naar 6,25 BTC.

Tijdens de afgelopen twee halverings-gebeurtenissen begon de prijs van de grootste crypto binnen zes maanden flink te stijgen. In de bull run van 2017 steeg de prijs van $7.000 in november naar bijna $20.000 in december. Dit betekent dat BTC in staat is om een geweldige prijsstijging te laten zien in minder dan een maand tijd. Zal Bitcoin spoedig de $20.000 behalen?

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen