Bitcoin

Bloomberg analist: Bitcoin prijs kan in 2021 enorm stijgen

Volgens een Bloomberg Senior Commodity Strategist zou Bitcoin in 2021 “parabolisch” kunnen worden, net zoals het deed in 2017.


Mike McGlone: “Bitcoin in 2021 parabolisch”

In 2020 is de Bitcoin prijs gestegen van een dieptepunt van $3.800 naar $14.900. Het lijkt erop dat een nieuwe bull run aan het vormen is, dat wordt nu met de dag duidelijker. De ‘higher high’ die Bitcoin op Halloween bereikte tijdens de piek van 2019 in combinatie met het Black Thursday ‘higher low’ bevestigt dat er een opwaartse trend ontstaat.

De topanalist van Bloomberg Intelligence wijst op de jaarlijkse BTCUSD-prijsgrafiek. Een afnemend aanbod en een voortschrijdend gemiddelde op jaarbasis ondersteunen deze voorspelling.

McGlone’s grafiek belicht de sterke opwaartse jaren die na elke halving plaatsvinden. Ook nu lijkt dit weer te gebeuren.

Prijsgrafiek van Bitcoin met opwaartse jaren – Bron: Bloomberg Intelligence

Er komt een crypto bull run

Bitcoin is de allereerste cryptocurrency, ontworpen om eigenschappen te hebben van zowel een valuta als een commodity. Het kan worden gebruikt als een opslagplaats voor waarde en als een overdrachtsmiddel. Vanwege de schaarste in het ontwerp is het ook nog eens zeer goed bestand tegen inflatie.

De maker van de munt probeerde Bitcoin op goud te laten lijken. Hij slaagde erin het in bijna alle opzichten nog beter te maken.

McGlone besteedde als Senior Commodity Strategist van Bloomberg een groot deel van zijn carrière aan het analyseren van vraag en aanbod op de grondstoffenmarkt. Er zijn weinig mensen die de dynamiek van Bitcoins hard-capped 21 miljoen BTC en de afnemende blokbeloning beter begrijpen dan McGlone.

McGlone’s overtuiging valt samen met verschillende andere veel geciteerde modellen, zoals de stock-to-flow. Stock-to-flow is gepopulariseerd door Plan B.

Andere analisten zijn van mening dat de Bitcoin-cycli langer worden. Zij bagatelliseren het belang van de unieke dynamiek van de halving. Nu 2021 nog maar twee maanden verwijderd is, zullen theorieën over de halving hun waarde moeten bewijzen in BTC.

 

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?