Bitcoin

Bitcoin dips moeten worden gekocht – ondanks Bitmex-nieuws

Bitcoin werd vorige week geconfronteerd met een sterke correctie. Velen riepen dat het een langdurige bearish trend voor Bitcoin zou zijn, maar niks lijkt minder waar. De Bitcoin koers stijgt alweer en Mike Novogratz kreeg gelijk. Hij verklaarde onlangs namelijk dat investeerders moeten blijven kopen tijdens de dips.


Mike Novogratz maakt zich geen zorgen

Bitcoin werd de afgelopen week geconfronteerd met een flinke daling vanwege twee nieuwsberichten. Zo werd onthuld dat president Trump positief was getest op COVID-19 en kwam naar buiten dat de Amerikaanse CFTC en andere instanties BitMEX beschuldigd van het witwassen van geld en schendingen van derivaten.

De BTC prijs daalde van $10.900 naar $10.400 in een aantal uur tijd. Dat was een daling van bijna 5%. Ondanks dat maakte Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zich geen zorgen over de markten. Dit zei hij over de vooruitzichten van Bitcoin:

“Cryptovrienden, laten we niet vergeten dat je onschuldig bent tot het tegendeel wordt bewezen. Het is een fundament van het Amerikaanse rechtssysteem. Ik heb geen inzicht in de zaak, maar ik wens Hayes het beste. Ik denk echt dat BTC en crypto veel groter zijn dan welke exchange of persoon dan ook. Dus koop de dips. “

Dit komt nadat Novogratz al maanden beweert dat Bitcoin zich op macroschaal in een gunstige positie bevindt omdat de cryptocurrency een onderliggend bod heeft vanwege stimulus. Hij denkt dat de Federal Reserve en de Amerikaanse regering liquiditeit naar activa zoals BTC en goud drijven. Vandaag lijkt het erop dat het advies van Novogratz goed uit heeft gepakt. De BTC prijs is namelijk gestegen naar $10.900.


Fundamentals nog steeds bullish voor BTC

Andere fundamentele trends zijn zeer optimistisch voor de Bitcoin. Ook ondanks de bezorgdheid op de middellange termijn. Raoul Pal, CEO van Real Vision, zei onlangs het volgende over de langetermijnvooruitzichten van Bitcoin:

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?