Solana (SOL)
Altcoin, Bitcoin

Bitcoin-dominantie daalt, is de altcoin lente begonnen?

Avalanche en vooral Solana zijn op dit moment de grote winnaars in de top 10 van de grootste cryptomunten ter wereld. De twee concurrenten van Ethereum staan over de afgelopen 24 uur gemeten weer op een gigantische plus. Voor Solana gaat het zelfs om een stevige 18 procent, waarmee het behoorlijk inloopt op Ethereum.

Is de periode van dominantie van Bitcoin alweer voorbij en moeten we ons nu richten op altcoins?

Sterke weerstand voor Bitcoin

De weerstand op 45.000 dollar voor Bitcoin betekent dat de dominantie van de grootste munt van de markt is afgenomen van 53,95% naar de huidige 53,17%.

Handelaren die gokken op basis van technische analyse zien een combinatie van een dalende dominantie van Bitcoin en een stevige weerstand of consolidatieperiode voor de digitale munt als een signaal dat altcoins weleens kunnen uitbreken.

Verder is het interessant om naar de dans tussen de Bitcoin koers en de Amerikaanse dollar (DXY) te kijken.

Waar de Amerikaanse dollar de afgelopen maand 1,56% verloor ten opzichte van andere fiatvaluta, is de Bitcoin koers met 16,18% gestegen. Veel handelaren geloven dat de trendomkering van de DXY vooral het gevolg is van recente uitspraken van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Die hintte afgelopen week op drie renteverlagingen in 2024…

Solana en Avalanche breken uit

Volgens Marcel Pechman zijn er momenteel een handjevol indicatoren die de Solana koers dichterbij de 100 dollar brengen. Ook is Solana inmiddels XRP voorbij in market cap.

Daarmee is het nu de op twee na grootste munt van de markt na Bitcoin en Ethereum. Al tellen we Tether (USDT) dan niet mee, omdat dit een stablecoin is.

Een significante factor in de stijgingen van Solana lijkt de verbeterde gebruikerservaring. Met name voor het lanceren van tokens en non-fungible tokens (NFTs). Het netwerk focust op mobiele toegankelijkheid, waarmee het gebruikers aantrekt die gemak kiezen boven decentralisatie.

Zodoende begint Ethereum echt marktaandeel te verliezen aan munten als Solana.

Voor Avalanche zien we vergelijkbare trends. Onder andere het gebruik in decentrale applicaties op het netwerk van Avalanche zit gigantisch in de lift.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?