Bitcoin up
Bitcoin

Bitcoin Dominantie naar 70%? Deze analist denkt van niet

Bitcoin domineert deze bullrun en pakt een steeds groter deel van de markt. Volgens Benjamin Cowen, een populaire analist, is de kans echter klein dat de dominantie van Bitcoin terugschiet naar 70%. Maar wat kunnen we dan wel verwachten van Bitcoin en de rest van de markt?

Bullish over altcoins

Benjamin Cowen geeft hiermee niet aan dat hij bearish is over Bitcoin, maar eerder dat hij ruimte ziet voor altcoins om te groeien. “Ik denk dat er ruimte is voor Ethereum en vele andere cryptocurrency’s”, aldus Cowen.

Verder verwacht de analist dat Bitcoin zijn “laatste beweging omhoog” gaat maken naar de 60% dominantie in de periode van september tot december. Op het moment van schrijven ligt de dominantie van Bitcoin op ruim 57%.

Dat is het gevolg van een stijging van ruim 4% vanaf 18 juli. Sinds 1 januari is de dominantie van Bitcoin zelfs met meer dan 11% gestegen. Het is dus nog zeker niet de bullrun van altcoins geweest.

Als we de pseudonieme analist Kaleo mogen geloven, dan kan het weleens zijn dat de dominantie van Bitcoin al gepiekt heeft. “Ik ben er behoorlijk zeker van dat dit de cyclus-top voor de Bitcoin Dominantie was”, aldus Kaleo.

Komt er een altseason?

Het echte “altseason” moet nog beginnen. Dat is een periode waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin en waar veel investeerders stiekem op hopen.

Dat is vooral voor kleinere investeerders een moment waarop ze heel veel geld kunnen verdienen met hun gokjes op altcoins. Vaak zie je dat grotere investeerders of mensen met meer ervaring toch minder voor altcoins kiezen naarmate ze langer meelopen.

Kaleo gelooft dat het “echte altseason” gaat beginnen als de dominantie van Bitcoin onder de 50% valt. In 2019 piekte de dominantie van Bitcoin overigens boven de 70% maar we moeten er volgens Benjamin Cowen wel rekening mee houden dat stablecoins op dat moment nog niet zo groot waren.

Als we Bitcoin en Tether samenpakken, dan ligt de dominantie nu namelijk op meer dan 63%. Dat komt al aardig in de buurt van het niveau dat in 2019 nog bereikt werd.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13