Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin doorbreekt $56K weerstand – Waar moet je op letten?

Bitcoin zet vandaag zijn sterke prijsstijging door. De koers heeft zojuist zelfs het weerstandsniveau van $56.000 doorbroken. Dat dit gebeurd terwijl de Amerikaanse dollar kracht laat zien is een zeer bullish teken. Normaal gesproken zien we namelijk een sterke omgekeerde correlatie tussen de USD en BTC.


Bitcoin maakt zich op voor een nieuwe ATH

Ondanks dat de Bitcoin koers ’s nachts even corrigeerde tot een dieptepunt van $53.000, begon de prijs in de ochtend ‘gewoon’ weer te stijgen. Zojuist, rond 15:00, heeft het zelfs het belangrijke weerstandsniveau van $56.000 doorbroken.

Dat de $56k een belangrijk weerstandsniveau is werd onderstreept door meerdere crypto analisten. Nu deze doorbroken is lijkt de weg vrij richting de All Time High van $58.320.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Mocht de koers toch terugvallen, dan ligt er een mooie ondersteuning rond de $52.000. Daar zouden we dan weer een bounce omhoog kunnen verwachten.


Een opvallend gegeven

Een opvallend gegeven van de huidige prijsstijging is dat de Amerikaanse Dollar Index ook stijgt. Dat is opvallend te noemen aangezien we de afgelopen maanden een sterke omgekeerde correlatie zagen tussen BTC en de USD. Wanneer de Dollar steeg had het een neerwaartse druk op de Bitcoin, maar dat lijkt vandaag niet te gelden. Het lijkt er dus op dat dit fenomeen langzaam af begint te nemen.

BTC vs. Dollar index 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

In de afgelopen twee weken zijn zowel de Dollar Index (DXY) als de Bitcoin samen gestegen.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten