Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin doorbreekt $56K weerstand – Waar moet je op letten?

Bitcoin zet vandaag zijn sterke prijsstijging door. De koers heeft zojuist zelfs het weerstandsniveau van $56.000 doorbroken. Dat dit gebeurd terwijl de Amerikaanse dollar kracht laat zien is een zeer bullish teken. Normaal gesproken zien we namelijk een sterke omgekeerde correlatie tussen de USD en BTC.


Bitcoin maakt zich op voor een nieuwe ATH

Ondanks dat de Bitcoin koers ‘s nachts even corrigeerde tot een dieptepunt van $53.000, begon de prijs in de ochtend ‘gewoon’ weer te stijgen. Zojuist, rond 15:00, heeft het zelfs het belangrijke weerstandsniveau van $56.000 doorbroken.

Dat de $56k een belangrijk weerstandsniveau is werd onderstreept door meerdere crypto analisten. Nu deze doorbroken is lijkt de weg vrij richting de All Time High van $58.320.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Mocht de koers toch terugvallen, dan ligt er een mooie ondersteuning rond de $52.000. Daar zouden we dan weer een bounce omhoog kunnen verwachten.


Een opvallend gegeven

Een opvallend gegeven van de huidige prijsstijging is dat de Amerikaanse Dollar Index ook stijgt. Dat is opvallend te noemen aangezien we de afgelopen maanden een sterke omgekeerde correlatie zagen tussen BTC en de USD. Wanneer de Dollar steeg had het een neerwaartse druk op de Bitcoin, maar dat lijkt vandaag niet te gelden. Het lijkt er dus op dat dit fenomeen langzaam af begint te nemen.

BTC vs. Dollar index 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

In de afgelopen twee weken zijn zowel de Dollar Index (DXY) als de Bitcoin samen gestegen.

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?