Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin doorbreekt cruciale $65.000 niveau: Kan de koers nu richting $69.000 stijgen?

Bitcoin (BTC) heeft vandaag het hoogste niveau sinds eind vorige maand bereikt, wat de vraag oproept hoe ver de koers nog kan stijgen. In dit artikel bespreken we de verwachtingen van enkele bekende crypto-analisten.

Optimistische vooruitzichten

Crypto-analist CrypNuevo voorspelde afgelopen weekend al een stijging, waarbij hij wees op een cluster van liquiditeit tussen $63.500 en $65.000. De koers is nu zelfs boven deze zone gestegen en handelt momenteel rond $66.000.

De bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe deelt dit optimisme. Hij suggereerde dat een succesvolle test van het $64.000-niveau het begin zou kunnen zijn van een grotere uitbraak. “Een test van $64.000 zal waarschijnlijk de grote doorbraak brengen waar we naar op zoek zijn,” aldus Van de Poppe. Zijn voorspelling lijkt vandaag te zijn uitgekomen.

Voorzichtige geluiden

Niet alle analisten zijn echter even optimistisch. Analist CrediBULL Crypto waarschuwt voor een mogelijke correctie naar het midden van de $50K, voordat BTC opnieuw kan opveren. Opvallend genoeg voorspelde hij eerder dit jaar een daling naar $30.000, waarna Bitcoin juist een nieuwe all-time high bereikte.

Ook DonAlt sluit zich aan bij Van de Poppe, en stelt dat een doorbraak van het $65.000-niveau de markt uit de langdurige zijwaartse beweging zou kunnen halen. Hij waarschuwt echter voor het belangrijke ondersteuningsniveau van $58.000. “Als BTC onder $58.000 zakt, volgt er waarschijnlijk een diepere daling,” zegt DonAlt.

Is $69.000 binnen bereik?

Nu Bitcoin het cruciale niveau van $65.000 heeft doorbroken, lijkt de markt richting te kiezen. Als deze opwaartse beweging aanhoudt, kan het vorige all-time high van $73.750 in zicht komen.

Ondanks de recente volatiliteit lijkt het marktsentiment wat positiever te worden. De Bitcoin Fear and Greed Index, die het sentiment meet, staat momenteel op een neutrale waarde van 48.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Kevin Svenson voorspelt forse stijging van Bitcoin: Gaat de koers richting $90.000?
Kritiek op Michael Saylor’s plannen voor een Bitcoin bank
James Howells eist toegang tot vuilnisbelt om harde schijf met 7.500 Bitcoin te vinden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk