Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers duikt 3% omlaag: nemen de bears het over?

De Bitcoin koers is de nieuwe week niet goed begonnen. In de nacht van zondag op maandag dook de koers van 60.000 dollar naar de huidige 58.400 dollar. Daarmee staat de Bitcoin koers een stevige 2,89% lager dan 24 uur geleden. Onder de streep staat er over de afgelopen zeven dagen nog wel een stijging van 6,65%.

Bitcoin loopt tegen weerstand aan

Het is Bitcoin niet gelukt om de weerstand bij 60.650 dollar uit te schakelen. Om die redelijk lijkt de digitale munt nu een deel van de winsten weg te corrigeren. Op het moment van schrijven handelt de koers onder de belangrijke grens van 58.800 dollar en het 100-uur bewegende gemiddelde.

Bron: NewsBTC.com

Dat zijn geen ontwikkelingen die heel positief zijn voor Bitcoin. Afgelopen week speculeerden verschillende analisten nog over een short squeeze voor Bitcoin rond de koers van 60.000 dollar. Op dat niveau zouden er veel short-liquidaties plaatsvinden, maar die kwamen er niet.

Bitcoin handelde lang boven de 60.000 dollar, maar van liquidaties was geen sprake. De koers schoot dus niet verder omhoog en vandaag handelen we alweer een stevige 2.000 dollar lager. Dat zijn pijnlijke correcties zo aan het begin van een nieuwe week, die overigens heel belangrijk gaat worden voor Bitcoin.

Belangrijke week voor Bitcoin

Die belangrijke week begint op dinsdag met de verkoopcijfers van de Amerikaanse detailhandel, welke ons meer vertellen over de gezondheid van de economie. Maar het absolute klapstuk van de week volgt daarna op woensdag, met de rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Voor die rentevergadering is de verwachting dat we een renteverlaging van 0,50% krijgen. Dat zou de eerste renteverlaging van deze cyclus markeren en waarschijnlijk het begin van een reeks van renteverlagingen.

Verwachtingen rentevergadering 18-09. Bron: CME Group

De bovenstaande tabel van CME Group geeft de verwachtingen voor de rentevergadering van woensdag 18 september. Dat de markt nu rekent op een verlaging van 0,50% is in principe een slecht signaal, omdat dat in theorie aangeeft dat de kans op een recessie toeneemt.

Voor de markt zijn er blijkbaar voldoende signalen die erop wijzen dat het een goed idee is voor de Federal Reserve om voor een stevige renteverlaging te kiezen. Dat had in eerste instantie niet de voorkeur van de Federal Reserve, maar nu lijkt dat toch te gaan gebeuren.

Moeten we ons dan toch zorgen maken over een recessie? En is dat dan de reden voor de koersdalingen van Bitcoin?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’