Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Crypto update: Bitcoin koers duikt onder $56.000 – moeten we ons zorgen maken?

Sommige Bitcoin-handelaren lijken zich weinig zorgen te maken over een dump in september. “Hoewel september historisch gezien een negatieve maand is voor Bitcoin, kan de combinatie van renteverlagingen en een robuuste economie de bears verrassen”, aldus Tyr Capital CIO Ed Hindi.

Bitcoin boven de $60.000?

Bij Tyr Capital geloven ze wel in een Bitcoin koers van boden de 60.000 dollar. “Wij geloven dat de kans groter is op een koers van boven de 60.000 dollar, dan een lagere koers”, zo voegt Hindi toe.

Op het moment van schrijven lijkt het daar echter niet op. Bitcoin is momenteel namelijk onder de 56.000 dollar gedoken en dat lijkt weer het gevolg van de Amerikaanse arbeidsmarkt, die de afgelopen dagen wat zwakke data uitspuwde.

De banengroei viel tegen, waardoor de kans op een renteverlaging van 0,50% behoorlijk is toegenomen voor 18 september.

Hoewel futureshandelaren op de korte termijn geen opwaartse koersbeweging naar 60.000 dollar verwachten, zal een nieuw bezoek van Bitcoin aan die koers ongeveer 584 miljoen dollar aan shorts wegspoelen.

Wat heeft Bitcoin nodig?

Volgens de populaire analist Daan Crypto Trades moeten we de lange-termijn grafieken in de gaten houden voor een “higher high en een higher low”, wat een bullish signaal is dat kopers de markt domineren.

“Ik wacht vooral op de prijs die de marktstructuur weer bullish kan maken”, zo legt hij uit.

Voor nu zou hij Bitcoin boven de 65.000 dollar willen zien. Dan zou hij weer vertrouwen in de markt krijgen. Voor nu is daar echter geen sprake van. Bitcoin staat 2,01% in het rood en komt daarmee binnen op een koers van 55.800 dollar.

Het zou mooi zijn als Bitcoin weer opleeft op de korte-termijn. Daarvoor kan vandaag weleens een hele belangrijke dag worden. Vandaag komt er namelijk data binnen over de Amerikaanse arbeidsmarkt die weleens het lot van de economie kan bepalen.

De eerste dagen ging het om zwakke data en als de arbeidsmarkt vandaag opnieuw zwakke data produceert, dan kan het weleens een heel rood weekeinde worden voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt