Bitcoin Nieuws

Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes

De inflatie is nog altijd “onacceptabel hoog”, aldus de Federal Reserve in de notulen van de bijeenkomst van juli. Als de Amerikaanse centrale bank zegt dat de inflatie onacceptabel hoog is, dan is de kans aanwezig dat we meer renteverhogingen te verwerken krijgen. Bitcoin en de rest van de markt reageerden daarop met een correctie.

Kleine correctie voor de markt

Een hele spannende correctie was het niet, maar Bitcoin verloor in het uur na de publicatie 0,9 procent en schreef voor de hele dag een min van 2,4 procent op. Ethereum daalde ook met 0,9 procent en stond voor de hele op een daling van 2 procent. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin vanwege die daling op 23.400 dollar, wat betekent dat het de bulls wederom niet gelukt is om de 24.000 dollar te veroveren en te behouden.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ethereum handelt op dit moment op 1.833 dollar en is na het korte bezoek van de 2.000 dollar weer even terug op aarde. Het wordt spannend om te zien of Ethereum weer aan nieuwe stijgingen begint als de Merge dichterbij komt. Al gaat er nu ook een felle discussie over de weerbaarheid van de Proof-of-Stake blockchain tegen overheidscontrole. Met name omdat gecentraliseerde partijen als Coinbase al meer dan 66 procent van de stake in handen hebben.

Aandelen ook omlaag

De aandelenmarkten hadden het ook zwaar met het nieuws van de Federal Reserve. De Dow Jones verloor 0,1 procent, de S&P 500 ging met 0,2 procent omlaag en de volatiele Nasdaq ging met 0,6 procent onderuit. De hoge inflatie van 8,5 procent en de sterke arbeidsmarkt scheppen voor de Federal Reserve het ideale macro-economische klimaat om de rente nog even flink te verhogen. Er komen dus een paar spannende momenten aan voor de markt.

Als we vanaf hier blijven dalen, dan lijkt het erop dat we inderdaad te maken hadden met een rally in de bearmarkt en niet de start van een nieuwe bullmarkt. “Deelnemers aan de vergadering observeerden dat de inflatie nog altijd onacceptabel hoog is en ver boven het lange-termijn doel van 2 procent ligt”, aldus de notulen van de vergadering. Daaraan werd toegevoegd dat de renteverhogingen “op een zeker moment” lager moeten worden, maar dat dergelijke besluiten afhankelijk zijn van toekomstige data.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten