crash
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s bereiken nieuw dieptepunt na dramatische week

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hadden vorige week een dramatische week. De beursproducten zagen iedere dag uitstromen, waardoor de beheerde activa naar nieuwe dieptepunten zijn gekelderd.

Bitcoin ETF’s verliezen meer dan $700 miljoen

De Bitcoin ETF’s hebben vorige week een van hun slechtste weken sinds de lancering in januari neergezet. In totaal zijn de elf fondsen $706 miljoen kwijtgeraakt in slechts vier handelsdagen. Vorige week maandag waren de Amerikaanse beurzen namelijk gesloten vanwege Labor Day. Alleen in de week van 19 maart zagen de Bitcoin-fondsen een grotere uitstroom, namelijk van bijna $900 miljoen. 

Een week eerder verloren de fondsen al vanaf dinsdag iedere dag kapitaal. Dit betekent dat de teller qua achtereenvolgende rode handelsdagen nu al op acht staat. Dit markeert de langste negatieve reeks sinds de beursintrede.

Alle Bitcoin ETF’s tezamen beheren nu $48,24 miljard. Het is de eerste keer in een maand dat de waarde onder de $50 miljard is gedaald en het is tevens de laagste cumulatieve waarde sinds 1 mei.

Ethereum ETF’s blijven wankelen

Ook de Ethereum ETF’s, die eind juli in het leven werden geroepen, hebben vorige week – net als iedere andere week tot dusver – kapitaal verloren. 

De Ethereum-fondsen krompen iedere handelsdag, met een cumulatieve netto-uitstroom van $91,1 miljoen. Dinsdag en woensdag waren de slechtste dagen in weken, met uitstromen van respectievelijk $47,4 miljoen en $37,5 miljoen.

De Ethereum ETF’s worden bijna dagelijks geconfronteerd met uitstromingen, wat ertoe leidt dat het totaal beheerde vermogen voortdurend nieuwe dieptepunten bereikt. Op dit moment staat het beheerd vermogen op $6,09 miljard.

Sinds de verwelkoming op de beurzen is er al ruim $568 miljoen uit de fondsen gestroomd. Toch blijft Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas optimistisch, zoals je vorige week in het Ethereum nieuws kon lezen. Hij denkt dat een ommekeer slechts een kwestie van tijd is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten