crash
Bitcoin, Ethereum

Bitcoin en Ethereum ETF’s diep in het rood na zware week voor cryptomarkt

Bitcoin (BTC) heeft een zware week achter de rug, wat zoals gewoonlijk ook de rest van de cryptomarkt heeft getroffen. Het sentiment heeft een flinke knauw gekregen, wat duidelijk zichtbaar is op de Amerikaanse handelsbeurzen waar Bitcoin- en Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) worden verhandeld. Deze beursproducten kenden een slechte week en sloten beide diep in het rood af.

Bitcoin-fondsen verliezen bijna $300 miljoen

De in januari gelanceerde Bitcoin-fondsen begonnen de week zo goed met een gezamenlijke netto-instroom van maar liefst $202,6 miljoen. Die dag heerste er nog veel optimisme op de financiële markten, omdat Jerome Powell – voorzitter van de Amerikaanse centrale bank – de vrijdag ervoor hintte naar de allereerste renteverlaging.

Vanaf dinsdag begon de Bitcoin koers aan zijn neergaaande trend en werden ook de ETF’s geteisterd door de allereerste uitstromen. Die dag stroomde er $127,1 miljoen uit de fondsen, wat het eerste negatieve resultaat sinds 14 augustus markeerde.

Investeerders hebben op woensdag, donderdag en vrijdag respectievelijk $105,3 miljoen, $71,8 miljoen en $175,6 miljoen uit de ETF’s onttrokken. Onderaan de streep betekende dit een totaal verlies van $277,3 miljoen voor de fondsen deze week, het slechtste resultaat sinds de week van 29 juli.

Ethereum-fondsen beleven zeer opmerkelijke (rode) week

Wat betreft de Ethereum ETF’s die vorige maand op de markt kwamen: deze fondsen zijn nu zes weken verhandelbaar, maar hebben voor de vijfde keer de week met verlies afgesloten. 

Uitsluitend woensdag werd een positief resultaat neergezet, met een gezamenlijke netto-instroom van $5,9 miljoen. Gisteren werd ook een uitstroom vermeden, maar er werd eveneens geen nieuw kapitaal binnengehaald. Op maandag, dinsdag en donderdag stroomde er respectievelijk  $13,2 miljoen, $3,4 miljoen en $1,7 miljoen weg.

Door deze resultaten hebben de fondsen deze week gezamenlijk $12,4 miljoen aan kapitaal verloren. Grayscale’s ETHE-fonds zag bijna dagelijks uitstroom, terwijl de andere fondsen er vrijwel niet in slaagden om nieuw kapitaal aan te trekken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt