Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin analyse: Zonder FOMO geen bullmarkt

De echte bullmarkt van Bitcoin moet volgens Look Into Bitcoin oprichter Philip Swift nog beginnen. Waarom? Omdat er volgens hem nog geen grote golf van speculanten in het netwerk gestroomd is. Tijdens een bullmarkt zien we vaak een golf van zogenaamde korte-termijn beleggers richting Bitcoin stromen, die op de hype mee willen varen.

Op dit moment is daar nog geen sprake van en dat lijkt goed nieuws voor de lange-termijn investeerders.

Het echte spektakel moet nog komen

Philip Swift stelt op basis van de bovenstaande grafiek, waarin we duidelijk kunnen zien dat het aantal korte-termijn beleggers momenteel nog laag is, dat de bullmarkt voor Bitcoin nog moet beginnen. Het echt spektakel moet nog komen, inde vorm van een grote oranje-rode kaars in de grafiek van Swift.

De grafiek toont de zogenaamde HODL Waves. Golven die aangeven hoeveel procent van alle Bitcoin in handen is van wallets die deze pas heel korte bezitten.

Wat je vaak ziet tijdens een bullmarkt is dat mensen die hun Bitcoin langer in bezit hebben (1 jaar of meer) daalt en dat de hoeveelheid Bitcoin in handen van mensen die deze slechts enkele maanden bezitten stevig toeneemt.

Zo kunnen we stellen dat op basis van deze grafiek de echte koerspiek (en hopelijk een nieuwe all-time high) nog in de pijplijn zit voor Bitcoin.

Breakeven-punt komt dichterbij voor Bitcoin

Wel is het zo dat het breakeven-punt voor de meeste Bitcoiners steeds dichterbij komt. Rond de koers van 39.000 dollar zou een gigantisch deel van alle Bitcoiners zonder verlies moeten zitten of rond het nulpunt.

Afgaande op de bovenstaande grafiek lijkt momenteel ongeveer 12 procent van de markt op een verlies te staan.

Ook wat dat betreft zitten we nog niet op het niveau van een bullmarkt. Rond de all-time high licht dit percentage (logischerwijs) op het nulpunt.

Het lijkt nu echt wachten op de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF, die het vuurwerk naar de markt moet brengen voor de digitale munt. Wanneer denk jij dat de volgende bullrun voor Bitcoin begint?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’