Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin ETF aanbieders kopen 151.000 BTC in Januari

Januari bleek een maand van opvallende tegenstellingen te zijn in de wereld van Bitcoin ETF’s. Aan de ene kant was er een enorme uitstroom uit de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF te zien. Aan de andere kant zagen we een tegenovergestelde beweging bij de overige Bitcoin ETF’s, die juist aanzienlijk meer Bitcoin (BTC) aankochten.

GBTC verkoopt, anderen kopen

De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF nam in januari een opmerkelijke stap door een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin te verkopen, namelijk 132.195 BTC. Dit resulteerde in een afname van 21% van hun totale Bitcoin-voorraad, waardoor hun bezit daalde van 619.220 BTC op 11 januari naar 487.025 BTC op 31 januari. Deze substantiële verkoop door GBTC heeft mogelijk een impact gehad op de algemene marktperceptie en heeft wellicht bijgedragen aan de volatiliteit van Bitcoin-prijzen.

In contrast hiermee hebben de overige negen Bitcoin ETF’s een opvallende groei laten zien in dezelfde periode. Samen hebben deze fondsen maar liefst 151.006 Bitcoin aan hun bezittingen toegevoegd sinds het begin van de handel in januari. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende stijging van meer dan 700%, waarbij hun collectieve bezit steeg van 18.390 BTC aan het begin van de maand naar 169.396 BTC op 31 januari.

Dit resulteerde erin dat alle 10 spot Bitcoin ETF’s gezamenlijk een bezit hadden van 656.421 BTC per 31 januari, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 3% ten opzichte van hun totale bezit aan het begin van de maand. Met een marktwaarde van ongeveer $27,7 miljard onderstreept dit de aanzienlijke financiële impact en het belang van deze fondsen binnen de Bitcoin-markt. Deze gebeurtenissen in januari benadrukken verder de dynamische en snel veranderende aard van de cryptomarkt, met significante bewegingen van grote spelers zoals GBTC die richting kunnen geven aan markttrends.

Bitcoin koers daalt ondanks groei van ETF’s

Hoewel de Bitcoin ETF’s collectief groei hebben getoond, heeft de Bitcoin zelf een daling in waarde ervaren in de afgelopen 30 dagen. De munt, die aan het begin van het jaar nog ongeveer $45.000 waard was, zag een daling tot onder de $39.000 tegen eind januari, hoewel er daarna een lichte herstelbeweging plaatsvond.

Desondanks behouden experts een optimistische langetermijnvisie op Bitcoin. Deze houding weerspiegelt het vertrouwen in het potentieel van Bitcoin, ondanks de recente fluctuaties en de voortdurende dynamiek in de markt. Dit sentiment onderstreept de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de Bitcoin ETF-markt, zelfs te midden van uitdagingen en onzekerheden. Het suggereert dat, ondanks korte termijn volatiliteit, het langetermijnvooruitzicht voor Bitcoin en gerelateerde financiële producten zoals ETF’s positief blijft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?