Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Bitcoin ETF lancering kan teleurstellen, maar op termijn biljoenen dollars aantrekken

Investeerders kunnen volgens Gabor Gurbacs van VanEck weleens teleurgesteld raken over de prestaties van de Spot Bitcoin ETFs na hun lancering, maar hij stelt ook dat we de lange termijn impact van deze beleggingsproducten niet moeten onderschatten. In eerste instantie kan het een tegenvaller worden, maar op de lange termijn kunnen ze volgens hem biljoenen dollar aantrekken.

Biljoenen dollars

“Naar mijn idee overschatten mensen de initiële impact van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs. Ik denk dat er misschien een paar honderd miljoen dollar aan (vooral gerecycled) geld instroomt. Op de lange termijn onderschatten mensen de impact van de Spot Bitcoin ETFs dan weer. Als de geschiedenis een goede gids blijkt, dan is het waardevol om goud te bestuderen”, aldus Gabor Gurbacs.

Op 18 november 2004 introduceerde State Street zijn goud ETF (GLD). Over een periode van acht jaar verviervoudigde vervolgens de goudprijs van 400 dollar naar 1.800 dollar, waarmee er ongeveer 8 biljoen dollar werd toegevoegd aan de market cap van het blinkende edelmetaal.

Deze ging hierdoor van ongeveer 2 biljoen dollar naar 10 biljoen dollar.

De market cap van Bitcoin ligt vandaag de dag op ongeveer 750 miljard dollar, wat minder dan 1/3e is van de market cap van goud in 2004. “Naar mijn idee kan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika ervoor zorgen dat het prijstraject van Bitcoin dat van goud volgt vanaf 2004”, aldus Gurbacs.

Spot Bitcoin ETF is legitimatie van Bitcoin

Op de lange termijn is Gabor Gurbacs dus bullish over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Niet alleen vanwege de kapitaalinstroom die deze met zich meebrengt, maar ook vanwege de legimitatie en destigmatisatie van Bitcoin als financiële asset. Dat gaat buiten de ETF om ook voor extra adoptie zorgen, zo is de overtuiging van Gurbacs.

“Ik geloof dat landen en pensioenfondsen hun Bitcoin direct aanhouden”, aldus Gurbacs. Verder geeft hij aan dat de adoptie van centrale banken een belangrijke reden was voor de koersexplosies van goud sinds 2004, maar dat de ETF essentieel was om mensen comfortabel te maken met het edelmetaal.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Correctie naar $60.000: Waarom experts geloven in een sterk Bitcoin-herstel
PayPal CEO ziet grote toekomst voor crypto-betalingen
Bitcoin ETF van BlackRock vestigt zich als een van de meest succesvolle fondsen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform