Blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF race krijgt 13e deelnemer, BlackRock wijzigt aanvraag

Het is je vast niet ontgaan dat er momenteel een gigantische hype heerst omtrent de goedkeuring van Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, de grootste markt ter wereld. Vandaag is bekend geworden dat het Zwitserse Pando Asset zich als 13e partij in de race voegt voor het felbegeerde beleggingsproduct.

Op dezelfde dag dat Pando Asset zijn aanvraag doet, kiest BlackRock ervoor om die van hen enigszins te wijzigen op basis van feedback van de toezichthouder.

Pando Asset wil ook een Spot Bitcoin ETF

Pando Asset leverde op 29 november hun aanvraag in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor de Pando Asset Spot Bitcoin Trust.

Net als de andere ETF-aanvragen is de bedoeling van het fonds om de koers van Bitcoin te volgen met behulp van Coinbase als beheerder van de Bitcoin die in het fonds zitten. Hiermee is er na BlackRock, ARK Invest, Grayscale en vele anderen dus een 13e partij die een Spot Bitcoin ETF op de Amerikaanse markt wil brengen.

Volgens Eric Balchunas, de ETF-expert van Bloomberg, is het vooral de vraag waarom Pando Asset hun aanvraag zo laat heeft ingeleverd. “Waar zijn ze de afgelopen 3 maanden geweest? Waarom zou je nu nog een aanvraag indienen? Als zij op 10 januari 2024 ook hun ETF krijgen, wat zegt dat dan over een eerlijk speelveld en een gelijke samenleving? En wat is Pando eigenlijk?”, zo vraagt Balchunas zich af…

BlackRock ontmoet de SEC

Ondertussen is het grote BlackRock met de SEC in gesprek om hun aanvraag voor de Spot Bitcoin ETF onder de loep te nemen.

BlackRock zou tijdens die ontmoeting een verandering in het redemptie-model hebben voorgesteld, om de zorgen van de SEC, die het in een eerdere ontmoeting op tafel legde, te adresseren.

Hiermee zou BlackRock dus weer één stap dichterbij de goedkeuring van hun Spot Bitcoin ETF moeten komen. Het is echter wel opvallend hoe complex het lijkt om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen, terwijl er al lange tijd Bitcoin Futures ETFs op de markt zijn in de Verenigde Staten.

Die Futures ETFs zien op dezelfde markt, waardoor het op zijn minst een beetje vreemd is dat de SEC zo moeilijk doet over de goedkeuring van Spot ETFs. Het lijkt bijna alsof ze ergens bang voor zijn met Bitcoin…

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13