blackrock
Bitcoin

Bitcoin ETF van BlackRock zit bij beste 0,02% ETFs ter wereld

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock doet het in 2024 beter dan 99,98 procent van alle ETFs. Die score had nog beter kunnen zijn als BlackRock de eerste zeven handelsdagen niet had gemist, vanwege de late goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC).

BlackRock ETF versus de rest van de wereld

Volgens de data van YCharts hoort de Spot Bitcoin ETF van BlackRock momenteel bij de top 0,16 procent van alle ETFs in de Verenigde Staten.

Eric Balchunas van Bloomberg komt tot het getal van 0,02 procent, omdat hij alle 10.000 ETFs ter wereld meeneemt in zijn berekening.

De Fidelity Bitcoin ETF presteert ook fantastisch met een instroom van 2,51 miljard dollar. Daarmee staat het op de 8e plaats in de Verenigde Staten.

BlackRock en Fidelity blijven stijgen in de lijst. Aan het einde van januari stonden de twee nog op plek 8 en 10 in de Verenigde Staten. Het is echter belangrijk om te weten dat de rest van de ETFs tellen vanaf 1 januari 2024 en de Spot Bitcoin ETFs lanceerden natuurlijk pas op 11 januari.

BlackRock en Fidelity rennen weg

Data van BitMEX Research laat zien dat het gat tussen BlackRock en Fidelity ten opzichte van de rest van de Spot Bitcoin ETFs steeds verder toeneemt.

ARK 21 Shares en Bitwise staan derde en vierde met 683,7 miljoen dollar en 663,6 miljoen dollar aan assets.

Invesco, Galaxy en Valkyrie zijn de andere Spot Bitcoin ETF uitgevers die tenminste 100 miljoen dollar aan kapitaal binnenhaandel. WisdomTree staat met 11,1 miljoen dollar op een teleurstellende laatste plaats.

BlackRock blijft dus de grote baas met 3,194 milljard dollar. Fidelity volgt op plek twee met 2,519 miljard dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales